Suïssa ha tramitat la petició d’Òmnium per bloquejar els comptes de Joan Carles I

"És necessari acabar amb la impunitat i el joc brut amb el qual actua la monarquia espanyola i l'anomalia que suposa en qualsevol democràcia moderna"

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

El Consell Federal Suís ha començat a tramitar la petició de bloqueig de fons del Rei emèrit Joan Carles I que va sol·licitar Òmnium Cultural a principis del mes de juliol, segons ha anunciat l’entitat aquest dimarts en un comunicat.

Òmnium va enviar un informe polític-jurídic al Consell i a la seva presidenta, Simonetta Sommarruga, al·legant que hi ha “indicis suficients per iniciar una investigació per corrupció”, per la qual cosa va sol·licitar congelar els comptes sobre la base del mecanisme legal previst en la llei federal de congelació i restitució de valors patrimonials d’origen il·lícit de 2016.

Òmnium assegura que la Secció de Drets Polítics de la Cancelleria Federal Suïssa els ha contestat i informat que s’ha activat l’engranatge per tramitar la petició, que recau en última instància sobre el govern de la Confederació Suïssa.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha apostat per a que la congelació de béns sigui un primer pas per a una investigació penal: “És necessari acabar amb la impunitat i el joc brut amb el qual actua la monarquia espanyola i l’anomalia que suposa en qualsevol democràcia moderna”.

En paral·lel, Òmnium ja va anunciar la presentació d’una querella criminal davant el Tribunal Suprem (TS) contra Joan Carles I per presumptes delictes de corrupció, de blanqueig de capitals i de frau fiscal perquè s’investigui la procedència de la seva “fortuna” en comptes de l’estranger.

- Publicitat-

Breus

La jutgessa de violència de gènere eleva al Suprem el cas del magistrat del TC detingut

La titular del jutjat d'instrucció 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, veu indicis d'un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit...

Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una "alta probabilitat" d'haver de tornar a afrontar "situacions assistencials tant greus com les...

Lletrats de parlaments de tot l’Estat defensen la feina dels de la cambra catalana

L'Associació Espanyola de Lletrats de Parlaments (AELPA) ha mostrat el seu suport a la feina dels de la cambra catalana "en defensa de la...

L’Advocacia de l’Estat ja estudia portar al TC les resolucions del Parlament sobre la monarquia

L'Advocacia de l'Estat ja està estudiant si impugna davant del Tribunal Constitucional les resolucions del Parlament sobre la monarquia. Segons ha avançat 'El Confidencial'...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca