Suïssa ha tramitat la petició d’Òmnium per bloquejar els comptes de Joan Carles I

"És necessari acabar amb la impunitat i el joc brut amb el qual actua la monarquia espanyola i l'anomalia que suposa en qualsevol democràcia moderna"

El Consell Federal Suís ha començat a tramitar la petició de bloqueig de fons del Rei emèrit Joan Carles I que va sol·licitar Òmnium Cultural a principis del mes de juliol, segons ha anunciat l’entitat aquest dimarts en un comunicat.

Publicitat

Òmnium va enviar un informe polític-jurídic al Consell i a la seva presidenta, Simonetta Sommarruga, al·legant que hi ha “indicis suficients per iniciar una investigació per corrupció”, per la qual cosa va sol·licitar congelar els comptes sobre la base del mecanisme legal previst en la llei federal de congelació i restitució de valors patrimonials d’origen il·lícit de 2016.

Òmnium assegura que la Secció de Drets Polítics de la Cancelleria Federal Suïssa els ha contestat i informat que s’ha activat l’engranatge per tramitar la petició, que recau en última instància sobre el govern de la Confederació Suïssa.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha apostat per a que la congelació de béns sigui un primer pas per a una investigació penal: “És necessari acabar amb la impunitat i el joc brut amb el qual actua la monarquia espanyola i l’anomalia que suposa en qualsevol democràcia moderna”.

En paral·lel, Òmnium ja va anunciar la presentació d’una querella criminal davant el Tribunal Suprem (TS) contra Joan Carles I per presumptes delictes de corrupció, de blanqueig de capitals i de frau fiscal perquè s’investigui la procedència de la seva “fortuna” en comptes de l’estranger.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca