Salut descarta que necessitin més efectius per rastrejar la pandèmia

"Els rastrejadors que tenim ara són suficients per anar tallant la majoria de brots que veiem"

Publicitat

El director de la nova Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha negat aquest dimarts que necessitin més efectius per rastrejar la pandèmia de coronavirus: “Els rastrejadors que tenim ara són suficients per anar tallant la majoria de brots que veiem”.

Ho ha explicat aquest dimarts en declaracions a ‘El món a RAC1’ que ha recollit Europa Press, en les quals ha defensat la feina que han fet per tenir “una informació ràpida i àgil” que permet mirar l’evolució i prendre mesures.

Sobre els brots a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Mendioroz ha concretat que ha començat la transmissió comunitària per la qual cosa ja treballen amb l’Ajuntament per avaluar “quines mesures prendre i actuar conjuntament”.

Ha descartat tancar de manera perimetral la ciutat perquè és “poc factible” atès que requereix una mobilització i unes infraestructures que ho fan, a parer seu, molt difícil i ha alertat de la proximitat amb Barcelona.

Publicitat

Ha reconegut que la pujada de casos positius els amoïna però ha assegurat que tenen un marge d’actuació “molt més ràpid” que durant la primera onada de la pandèmia, i ha concretat que al Segrià (Lleida) han anat pujant fins que hi ha hagut transmissió comunitària motiu i han hagut de prendre decisions.

Mendioroz ha explicat que hi ha altres llocs de Catalunya que els amoïnen i ha assegurat que segueixen l’evolució de la pandèmia a “pràcticament tots els municipis de Catalunya diàriament” per veure si s’han d’impulsar accions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca