L’Estat dona barra lliure a les autopistes

Permetrà ampliar la concessió per les pèrdues per la covid-19

Publicitat

El govern espanyol permetrà prorrogar la concessió a les autopistes que acreditin pèrdues derivades de la crisi del coronavirus, segons ha avançat el diari ‘ARA’ i va publicar el BOE el 8 de juliol. La compensació en cap cas es podrà demanar si el marge brut d’explotació durant la vigència de l’estat d’alarma va ser positiu. L’Estat no pagarà a les concessionàries una quantitat de diners per compensar les pèrdues, sinó que els permetrà allargar el contracte les jornades necessàries per assolir aquests diners, amb un màxim de 99 dies, els que va durar l’estat d’alarma a Espanya. Per calcular-ho, es considerarà un creixement dels ingressos del 2% respecte als del 2019.

La compensació haurà de permetre assolir un marge d’explotació zero pel període de l’estat d’alarma, o la diferència entre l’aconseguit aquest any i el de l’any anterior, segons quina quantitat sigui més baixa, estipula el BOE.

El BOE avisa que per calcular les pèrdues “no es consideraran els ingressos i despeses d’inversió o finançament, les moratòries o condonacions pactades pel concessionari, ni els salaris dels treballadors en ERTO”. Tampoc es permetrà incloure en el marge brut d’explotació les amortitzacions ni provisions acreditades per les activitats d’explotació de la concessió.

A Catalunya, l’any vinent acaba la concessió de l’AP-7 de la Jonquera a Tarragona, i la de l’AP-2.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca