La Pegatina: “‘Darle la vuelta’ és el millor disc que hem fet mai”

El grup torna a l'essència "més rumbera" amb el seu setè àlbum, previst per al setembre

Publicitat

Després d’experimentar nous camins i sonoritats en el seu últim disc ‘Ahora o nunca’ (Warner, 2018), La Pegatina torna a la seva essència, la rumba. Ho farà amb l’àlbum ‘Darle la vuelta’ (Warner Music Spain) previst per al 26 de setembre, i ja ho confirmen els primers senzills, ‘Como se hacen las flores’ i properament ‘Darle la vuelta’. “Hem donat una volta per tot arreu i tornem a l’origen, però amb tot el bagatge après”, diu en una entrevista amb l’ACN el cantant del grup, Adrià Salas, que assegura que aquest és el “millor disc que han fet mai”. Canvi de productor, evolució en les lletres i un gran repertori de temes des d’on fer la tria pel disc, han portat “de cop i volta a ser l’àlbum que més agrada” als nou membres de La Pegatina.

“Estic molt content perquè crec que és el millor disc que hem fet mai, que és el tòpic que et diuen tots els artistes, però aquesta vegada ho penso”, defensa Salas en una entrevista telefònica des de Madrid, on està gravant dues col·laboracions per al disc, d’un total de cinc. Deu temes tindrà ‘Darle la vuelta’, un en català, ‘La guspira’, una tria feta a partir d’una quarantena de cançons.

“Cada disc millores amb les lletres, amb les formes de compondre. Ens hem posat d’acord molt fàcilment, tots estem en la mateixa sintonia escollint les cançons”, explica el líder del grup. Després de dos discos amb Marc Parrot com a productor, per a l’últim treball van arriscar-se amb el productor argentí Rafa Arcaute. “Malgrat el material que vam aportar-li era molt rumba-ska, finalment no hi havia ni una rumba al disc anterior”, recorda Salas.

Per això, els venia de gust “tornar al que els ha agradat sempre”. Compten amb la mescla que Rafa Sardina ha fet a Los Ángeles, aportant un so “que és més americà”. Un dels reptes del grup era tornar a fer un disc com ‘Via Mandarina’ (Kasba Music, 2009), i amb aquest han aconseguit apropar-se a aquesta idea, “com podria ser aquell disc si el fessin ara”.

Publicitat

I és que si bé l’essència rumbera es reconeixerà, Salas assegura que no és el mateix escriure cançons amb 24 anys o fer-ho amb 35. “Als 24 encara jugava a divertir-me i fer lletres que només eren un ‘divertimento'”, tot i que no creu que ara tinguin maduresa, ja que espera que aquesta “li arribi molt tard”.

Primers avançaments

Fa dues setmanes que la banda va llançar el primer single, ‘Como se hacen las flores’. “És una carta d’amor al grup, una metàfora de com ens han anat sortint bé les coses tot i que som nou persones súper diferents entre nosaltres, i no se sap per quin art de màgia som compatibles i anem tots a una”, assenyala.

El segon single, ‘Darle la vuelta’, dona nom al disc, i sortirà el 24 de juliol. “És una cançó que té més toc pop, i segurament més entrada a ràdios, molt optimista, de com canviar de negatiu a positiu les coses en moments que van maldades”, apunta el cantant. Per aquest tema van aprofitar que el Parc del Tibidabo estava tancat al públic per gravar-ne el videoclip.

Més enllà del single, l’àlbum ‘Darle la vuelta’ representarà “posar del revés alguna cosa però cap a positiu”. Salas assegura mostrar a les lletres temes que li preocupen, “estar amb la gent, compartir, posar-ho fàcil”, en una època en què es parla molt de com estan canviant les relacions amoroses. “Jo també he estat fent un procés d’intentar entendre el món amorós que ve amb la joventut d’ara, que em sembla que té molt més sentit que el que hi ha hagut fins ara”, diu l’artista com a temàtiques que reflecteix en el disc.

En definitiva, hi plasma aspectes que “li criden l’atenció de la nova societat, no de la nova normalitat”, ja que les lletres estaven escrites abans de la pandèmia. La crisi del coronavirus sí que ha afectat el procés de gravació del disc, però han pogut fer maquetes des de casa i que cada músic gravés els singles individualment a l’estudi.

Ganes de créixer a tot el món

La Pegatina tenia prevista una gira durant tot l’estiu per Europa, que han hagut de traslladar a l’any vinent. Una vocació internacional que els porta a desitjar nous públics i escenaris cada vegada més grans. “Ens agradaria ser un grup que ens coneguessin a tots els països del món”, afirma Salas. I és que a Catalunya i a l’Estat “no poden créixer més”. “Volem que ens vagi bé a Llatinoamèrica, i poder viure d’estiu en estiu, saltar-nos l’hivern i fer l’estiu d’aquí i el d’allà”, conclou Salas.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes