El Gobierno condiciona la taula de diàleg al fet que ERC i JxCat resolguin les seves diferències

"El Govern de Catalunya té dos partits diferents, un dels quals va impulsar la taula i manté la posició d'asseure'ns aviat. Però l'altre es troba en una direcció contrària"

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha condicionat la reunió de la taula de diàleg al fet que els dos socis del Govern, ERC i JxCat, resolguin les seves diferències sobre la conveniència de celebrar-la.

Publicitat

“El Govern de Catalunya té dos partits diferents, un dels quals va impulsar la taula i manté la posició d’asseure’ns aviat. Però l’altre es troba en una direcció contrària. Quan sembli que hi ha acord per asseure’ns, ens asseurem”, ha dit aquest dimarts Calvo en una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha mostrat la disposició del Govern central per normalitzar la vida política i compatibilitzar les agendes amb el virus, que “durarà molt de temps”: “Hi haurem de conviure, no parar la resta de les metes que tenim traçades”, ha apuntat.

“Ho hem dit de debò. Mentre hem travessat l’estat d’alarma semblava que no era el moment, però ara haurem de conviure amb la normalitat política que ens obliga per convicció al diàleg i a trobar acords i asseure’ns en una taula en el moment que es plantegi”, ha afirmat Calvo.

La vicepresidenta s’ha expressat així després que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, reclamés la setmana passada al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui la reunió entre partits i entitats independentistes que va anunciar per anar “preparats” a la taula de diàleg quan es produeixi.

En aquesta línia, la dirigent sobiranista va insistir que la taula de diàleg entre els dos governs s’havia de reunir com més aviat possible al juliol, i que per això s’havien de fer aquestes reunions preparatòries, però que, més important que la data i el lloc on se celebri, és “el contingut”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca