El Gobierno condiciona la taula de diàleg al fet que ERC i JxCat resolguin les seves diferències

"El Govern de Catalunya té dos partits diferents, un dels quals va impulsar la taula i manté la posició d'asseure'ns aviat. Però l'altre es troba en una direcció contrària"

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha condicionat la reunió de la taula de diàleg al fet que els dos socis del Govern, ERC i JxCat, resolguin les seves diferències sobre la conveniència de celebrar-la.

“El Govern de Catalunya té dos partits diferents, un dels quals va impulsar la taula i manté la posició d’asseure’ns aviat. Però l’altre es troba en una direcció contrària. Quan sembli que hi ha acord per asseure’ns, ens asseurem”, ha dit aquest dimarts Calvo en una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha mostrat la disposició del Govern central per normalitzar la vida política i compatibilitzar les agendes amb el virus, que “durarà molt de temps”: “Hi haurem de conviure, no parar la resta de les metes que tenim traçades”, ha apuntat.

“Ho hem dit de debò. Mentre hem travessat l’estat d’alarma semblava que no era el moment, però ara haurem de conviure amb la normalitat política que ens obliga per convicció al diàleg i a trobar acords i asseure’ns en una taula en el moment que es plantegi”, ha afirmat Calvo.

La vicepresidenta s’ha expressat així després que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, reclamés la setmana passada al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui la reunió entre partits i entitats independentistes que va anunciar per anar “preparats” a la taula de diàleg quan es produeixi.

En aquesta línia, la dirigent sobiranista va insistir que la taula de diàleg entre els dos governs s’havia de reunir com més aviat possible al juliol, i que per això s’havien de fer aquestes reunions preparatòries, però que, més important que la data i el lloc on se celebri, és “el contingut”.

- Publicitat-

Breus

La jutgessa de violència de gènere eleva al Suprem el cas del magistrat del TC detingut

La titular del jutjat d'instrucció 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, veu indicis d'un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit...

Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una "alta probabilitat" d'haver de tornar a afrontar "situacions assistencials tant greus com les...

Lletrats de parlaments de tot l’Estat defensen la feina dels de la cambra catalana

L'Associació Espanyola de Lletrats de Parlaments (AELPA) ha mostrat el seu suport a la feina dels de la cambra catalana "en defensa de la...

L’Advocacia de l’Estat ja estudia portar al TC les resolucions del Parlament sobre la monarquia

L'Advocacia de l'Estat ja està estudiant si impugna davant del Tribunal Constitucional les resolucions del Parlament sobre la monarquia. Segons ha avançat 'El Confidencial'...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca