Al Gobierno no li consta cap espionatge a Torrent

"El govern no té constància que el president del Parlament hagi estat víctima d'un 'hackeig' o substracció del seu mòbil

La portaveu del Govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimecres que l’executiu del PSOE i Unides Podem no té constància que s’hagi espiat el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a través del seu telèfon mòbil i l’ha animat a presentar una denúncia perquè s’investiguin els fets.

Publicitat

“El govern no té constància que el president del Parlament hagi estat víctima d’un ‘hackeig’ o substracció del seu mòbil. Quan es produeixen aquestes coses, el procediment és posar en coneixement l’autoritat judicial de la substracció, ‘hackeig’ o intervenció de l’aparell i que s’investigui si s’ha produït i en quines circumstàncies”, ha declarat.

En la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha contestat així quan li han preguntat per la investigació d”El País’ i ‘The Guardian’. Segons aquests diaris, el telèfon del diputat d’ERC va patir un atac entre els mesos d’abril i maig del 2019 amb un programari espia a través d’un error de seguretat de WhatsApp.

A través de la premsa

La ministra, que no ha aclarit si l’executiu de Pedro Sánchez engegarà una investigació interna per aclarir aquesta qüestió, ha assenyalat que “qualsevol intervenció d’un mòbil requereix una autorització judicial prèvia”.

“Poc més ha de dir el govern, que respecta l’actuació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i les actuacions judicials”, ha manifestat, després d’afegir que s’ha assabentat d’aquest afer poc abans de començar la roda de premsa al palau de La Moncloa, quan ha llegit la informació que s’ha publicat.

Torrent ha anunciat que emprendrà accions polítiques i legals perquè s’esclareixin els fets, després d’afirmar que a Espanya “es practica l’espionatge contra adversaris polítics” i ha instat el Govern central a depurar responsabilitats.

Des del seu punt de vista, si el Govern espanyol coneixia aquests fets, en seria còmplice; i si no n’estava al cas, ho consideraria un símptoma “molt preocupant de negligència política i desconeixement de presumptes pràctiques il·legals”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca