Espanya, entre els estat de la UE amb una pitjor percepció d’independència judicial

Un 45% dels ciutadans creu que els jutges pateixen ingerències de la classe política, segons un informe de la CE

Publicitat

Espanya continua sent dels estats de la Unió Europea amb una pitjor percepció d’independència judicial, malgrat una modesta millora en els últims anys, segons l’informe sobre la situació de la Justícia a la UE publicat aquest divendres per la Comissió Europea. Gairebé un 50% dels ciutadans consideren dolenta o molt dolenta la independència judicial espanyola, i un 45% ho atribueixen a les ingerències de la classe política als tribunals. Hongria, Eslovàquia i Itàlia tenen la pitjor percepció de les seves judicatures, mentre Dinamarca, Àustria i Finlandia tornen a liderar el rànquing, ja que més d’un 80% dels ciutadans consideren bona la independència de la justícia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes