Ábalos descarta “anticipar” la declaració d’un altre estat d’alarma

Pedro Sánchez s'ha reunit a primera hora amb el Comitè de seguiment del coronavirus encarregat de vigilar l'evolució de l'epidèmia

Publicitat

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que el Govern central no es quedarà al “marge de la seva responsabilitat” davant la situació sanitària a Lleida, però ha descartat “anticipar” la declaració d’un altre estat d’alarma.

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, Ábalos ha recordat que, actualment, les comunitats autònomes són les que s’encarreguen de gestionar els rebrots de coronavirus, una facultat que “havien exigit” durant les darreres setmanes de l’estat d’alarma.

“No vull anticipar res”, ha respost quan li han preguntat si el Govern espanyol es planteja recórrer a aquesta eina constitucional després que la jutgessa del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida hagi acordat no ratificar la decisió la Generalitat de prohibir l’entrada i sortida a Lleida.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat a primera hora d’aquest dilluns que la Generalitat buscarà “el camí jurídic” per poder aplicar les mesures de confinament a la comarca del Segrià (Lleida).

Publicitat

En aquest sentit, el ministre ha insistit que l’executiu central “segueix estretament l’evolució d’aquests brots”, amb “molta atenció” en el cas de Catalunya. Precisament, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit a primera hora amb el Comitè de seguiment del coronavirus encarregat de vigilar l’evolució de l’epidèmia.

Amb tot, el titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha incidit que ara és quan s’ha vist “exactament quin era el poder legal” de l’estat d’alarma i les seves successives pròrrogues, que habilitaven el Govern d’Espanya per controlar la mobilitat i confinar territoris.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca