Ábalos descarta “anticipar” la declaració d’un altre estat d’alarma

Pedro Sánchez s'ha reunit a primera hora amb el Comitè de seguiment del coronavirus encarregat de vigilar l'evolució de l'epidèmia

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dilluns que el Govern central no es quedarà al “marge de la seva responsabilitat” davant la situació sanitària a Lleida, però ha descartat “anticipar” la declaració d’un altre estat d’alarma.

Publicitat

En una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press, Ábalos ha recordat que, actualment, les comunitats autònomes són les que s’encarreguen de gestionar els rebrots de coronavirus, una facultat que “havien exigit” durant les darreres setmanes de l’estat d’alarma.

“No vull anticipar res”, ha respost quan li han preguntat si el Govern espanyol es planteja recórrer a aquesta eina constitucional després que la jutgessa del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida hagi acordat no ratificar la decisió la Generalitat de prohibir l’entrada i sortida a Lleida.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat a primera hora d’aquest dilluns que la Generalitat buscarà “el camí jurídic” per poder aplicar les mesures de confinament a la comarca del Segrià (Lleida).

En aquest sentit, el ministre ha insistit que l’executiu central “segueix estretament l’evolució d’aquests brots”, amb “molta atenció” en el cas de Catalunya. Precisament, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit a primera hora amb el Comitè de seguiment del coronavirus encarregat de vigilar l’evolució de l’epidèmia.

Amb tot, el titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha incidit que ara és quan s’ha vist “exactament quin era el poder legal” de l’estat d’alarma i les seves successives pròrrogues, que habilitaven el Govern d’Espanya per controlar la mobilitat i confinar territoris.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca