La presidència d’Irlanda de l’Eurogrup pot ajudar a Catalunya?

Canadell es mostra optimista perquè ara hi haurà "més sensibilitat amb economies" de països petits

Publicitat

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha valorat positivament aquest divendres que el ministre irlandès de Finances, Paschal Donohoe, hagi aconseguit la presidència de l’Eurogrup, un càrrec al qual també optava la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

Així ho ha dit durant la seva intervenció en la presentació de la ‘Memòria Econòmica de Catalunya 2019’, que ha comptat amb la clausura del president de la Generalitat, Quim Torra.

Canadell ha sostingut que el fet que la presidència de l’Eurogrup hagi recaigut “en un país petit com Irlanda, pot ajudar a tenir més sensibilitat amb economies com la de Catalunya”.

En referència al pla de recuperació europeu dotat amb 750.000 milions d’euros per sortir de la crisi del coronavirus ha afirmat: “Veurem com van les negociacions”.

Publicitat

Ha defensat que Catalunya compta amb el seu propi pla per poder disposar d’una part important d’aquest pressupost, i ha traslladat a Torra la voluntat de les cambres de treballar “braç a braç” amb el Govern de cara a la recuperació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca