La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

L'any 2018 la contaminació de l'aire va provocar 351 morts prematures

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a Madrid, durant el confinament per coronavirus, ha informat el centre en un comunicat aquest dijous.

Publicitat

En concret, el professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) José María Baldasano s’ha centrat a estudiar el principal gas contaminant a les ciutats, el diòxid de nitrogen (NO2), que està provocat majoritàriament pels vehicles a motor.

Així, la disminució dràstica del trànsit rodat durant l’estat d’alarma, que va caure entre un 75% i un 80% a Barcelona i Madrid, ha tingut un clar impacte en la reducció dels índexs d’NO2: “Representa el major experiment involuntari que es fa sobre la qualitat de l’aire a les ciutats”, ha afirmat Baldasano.

L’expert ha recordat que l’any 2018 la contaminació de l’aire va provocar 351 morts prematures a Barcelona, on el 48% de la ciutat està exposada habitualment a uns valors superiors als recomanats per l’Organització Mundial de la Salut.

Segons el professor Baldasano, les dades indiquen “que hem de remodelar les ciutats de cara al futur, sabent compaginar espai públic amb mobilitat i, sobretot, amb la necessitat que la salut sigui un paràmetre clau”.

“Actualment no admetem que l’aigua que bevem estigui contaminada; per què permetem, doncs, que l’aire que respirem no estigui net?”, ha reflexionat l’investigador, que considera que les mesures que s’estan prenent fins ara per reduir el trànsit rodat i millorar la qualitat de l’aire a Madrid i Barcelona són insuficients.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca