La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

L'any 2018 la contaminació de l'aire va provocar 351 morts prematures

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a Madrid, durant el confinament per coronavirus, ha informat el centre en un comunicat aquest dijous.

En concret, el professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) José María Baldasano s’ha centrat a estudiar el principal gas contaminant a les ciutats, el diòxid de nitrogen (NO2), que està provocat majoritàriament pels vehicles a motor.

Així, la disminució dràstica del trànsit rodat durant l’estat d’alarma, que va caure entre un 75% i un 80% a Barcelona i Madrid, ha tingut un clar impacte en la reducció dels índexs d’NO2: “Representa el major experiment involuntari que es fa sobre la qualitat de l’aire a les ciutats”, ha afirmat Baldasano.

L’expert ha recordat que l’any 2018 la contaminació de l’aire va provocar 351 morts prematures a Barcelona, on el 48% de la ciutat està exposada habitualment a uns valors superiors als recomanats per l’Organització Mundial de la Salut.

Segons el professor Baldasano, les dades indiquen “que hem de remodelar les ciutats de cara al futur, sabent compaginar espai públic amb mobilitat i, sobretot, amb la necessitat que la salut sigui un paràmetre clau”.

“Actualment no admetem que l’aigua que bevem estigui contaminada; per què permetem, doncs, que l’aire que respirem no estigui net?”, ha reflexionat l’investigador, que considera que les mesures que s’estan prenent fins ara per reduir el trànsit rodat i millorar la qualitat de l’aire a Madrid i Barcelona són insuficients.

- Publicitat-

Breus

La jutgessa de violència de gènere eleva al Suprem el cas del magistrat del TC detingut

La titular del jutjat d'instrucció 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, veu indicis d'un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit...

Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una "alta probabilitat" d'haver de tornar a afrontar "situacions assistencials tant greus com les...

Lletrats de parlaments de tot l’Estat defensen la feina dels de la cambra catalana

L'Associació Espanyola de Lletrats de Parlaments (AELPA) ha mostrat el seu suport a la feina dels de la cambra catalana "en defensa de la...

L’Advocacia de l’Estat ja estudia portar al TC les resolucions del Parlament sobre la monarquia

L'Advocacia de l'Estat ja està estudiant si impugna davant del Tribunal Constitucional les resolucions del Parlament sobre la monarquia. Segons ha avançat 'El Confidencial'...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca