JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

Reclamen atenció sanitària sense que les residències acabin sent "hospitals"

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar “per una equiparació laboral i salarial” del sector social vinculat amb el de la salut.

Aquest és un dels punts d’una proposta sobre el personal del sector sanitari, a partir del qual volen que el Parlament constati que el sector i els professionals de l’àmbit de les residències han patit una “situació extrema” en les seves condicions laborals durant la pandèmia, i han demostrat un alt grau de compromís i treball.

Així, insten el Govern a acabar amb el “caràcter precari” de les condicions de treball en els serveis residencials; a promocionar la formació dels treballadors de les residències i a supervisar el desenvolupament de les seves competències d’atenció integral i relacional, i a invertir en la cura dels equips i en la millora de les organitzacions.

En una segona proposta de resolució, JxCat demana a la Generalitat que contribueixi a construir un relat que allunyi la identificació de vellesa amb malaltia i residències amb un lloc on morir, i a tenir present la seva dimensió social.

Segons el text, les persones que viuen en residències han de rebre l’atenció sanitària que precisin però “aquests centres no han d’acabar sent hospitals”, i demanen avançar en el disseny d’una proposta d’atenció sociosanitària integral i centrada en la persones també al domicili.

Atenció domiciliària

“Cal revertir els escassos mitjans que hi ha per garantir una cura adequada en l’entorn domiciliari i satisfer el desig de gran part de les persones, persones grans, amb discapacitat, o amb trastorns mentals i addiccions, de continuar vivint a casa seva i continuar participat en la seva comunitat”, recullen.

Per això, consideren necessari potenciar i desenvolupar els Serveis d’Atenció Domiciliària “amb una visió sociosanitària integral, i fins i tot anar incorporant la domòtica i el monitoratge”.

- Publicitat-

Breus

La jutgessa de violència de gènere eleva al Suprem el cas del magistrat del TC detingut

La titular del jutjat d'instrucció 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, veu indicis d'un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit...

Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una "alta probabilitat" d'haver de tornar a afrontar "situacions assistencials tant greus com les...

Lletrats de parlaments de tot l’Estat defensen la feina dels de la cambra catalana

L'Associació Espanyola de Lletrats de Parlaments (AELPA) ha mostrat el seu suport a la feina dels de la cambra catalana "en defensa de la...

L’Advocacia de l’Estat ja estudia portar al TC les resolucions del Parlament sobre la monarquia

L'Advocacia de l'Estat ja està estudiant si impugna davant del Tribunal Constitucional les resolucions del Parlament sobre la monarquia. Segons ha avançat 'El Confidencial'...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca