JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

Reclamen atenció sanitària sense que les residències acabin sent "hospitals"

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar “per una equiparació laboral i salarial” del sector social vinculat amb el de la salut.

Publicitat

Aquest és un dels punts d’una proposta sobre el personal del sector sanitari, a partir del qual volen que el Parlament constati que el sector i els professionals de l’àmbit de les residències han patit una “situació extrema” en les seves condicions laborals durant la pandèmia, i han demostrat un alt grau de compromís i treball.

Així, insten el Govern a acabar amb el “caràcter precari” de les condicions de treball en els serveis residencials; a promocionar la formació dels treballadors de les residències i a supervisar el desenvolupament de les seves competències d’atenció integral i relacional, i a invertir en la cura dels equips i en la millora de les organitzacions.

En una segona proposta de resolució, JxCat demana a la Generalitat que contribueixi a construir un relat que allunyi la identificació de vellesa amb malaltia i residències amb un lloc on morir, i a tenir present la seva dimensió social.

Segons el text, les persones que viuen en residències han de rebre l’atenció sanitària que precisin però “aquests centres no han d’acabar sent hospitals”, i demanen avançar en el disseny d’una proposta d’atenció sociosanitària integral i centrada en la persones també al domicili.

Atenció domiciliària

“Cal revertir els escassos mitjans que hi ha per garantir una cura adequada en l’entorn domiciliari i satisfer el desig de gran part de les persones, persones grans, amb discapacitat, o amb trastorns mentals i addiccions, de continuar vivint a casa seva i continuar participat en la seva comunitat”, recullen.

Per això, consideren necessari potenciar i desenvolupar els Serveis d’Atenció Domiciliària “amb una visió sociosanitària integral, i fins i tot anar incorporant la domòtica i el monitoratge”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca