JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

Reclamen atenció sanitària sense que les residències acabin sent "hospitals"

Publicitat

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar “per una equiparació laboral i salarial” del sector social vinculat amb el de la salut.

Aquest és un dels punts d’una proposta sobre el personal del sector sanitari, a partir del qual volen que el Parlament constati que el sector i els professionals de l’àmbit de les residències han patit una “situació extrema” en les seves condicions laborals durant la pandèmia, i han demostrat un alt grau de compromís i treball.

Així, insten el Govern a acabar amb el “caràcter precari” de les condicions de treball en els serveis residencials; a promocionar la formació dels treballadors de les residències i a supervisar el desenvolupament de les seves competències d’atenció integral i relacional, i a invertir en la cura dels equips i en la millora de les organitzacions.

En una segona proposta de resolució, JxCat demana a la Generalitat que contribueixi a construir un relat que allunyi la identificació de vellesa amb malaltia i residències amb un lloc on morir, i a tenir present la seva dimensió social.

Publicitat

Segons el text, les persones que viuen en residències han de rebre l’atenció sanitària que precisin però “aquests centres no han d’acabar sent hospitals”, i demanen avançar en el disseny d’una proposta d’atenció sociosanitària integral i centrada en la persones també al domicili.

Atenció domiciliària

“Cal revertir els escassos mitjans que hi ha per garantir una cura adequada en l’entorn domiciliari i satisfer el desig de gran part de les persones, persones grans, amb discapacitat, o amb trastorns mentals i addiccions, de continuar vivint a casa seva i continuar participat en la seva comunitat”, recullen.

Per això, consideren necessari potenciar i desenvolupar els Serveis d’Atenció Domiciliària “amb una visió sociosanitària integral, i fins i tot anar incorporant la domòtica i el monitoratge”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes