Any 2020: l’independentisme segueix demanant al Gobierno que compleixi amb el finançament pactat

Demana que es pagui el 50% de la llei de dependència

Publicitat

JxCat i ERC han presentat aquest dimecres diverses propostes de resolució al Parlament en les quals reclamen a la Generalitat que demani al Govern central que compleixi amb l’obligació de finançar en un 50% la llei de dependència, reconegui el deute històric derivat d’aquest incompliment i estableixi un calendari per retornar-la, i augmenti el fons a les autonomies previst per combatre el coronavirus fins als 25.000 milions d’euros.

En una altra proposta de resolució, de les 16 que han presentat conjuntament, insten el Govern central a publicar, en format obert, les dades relatives a les residències de gent gran i mantenir-les actualitzades així com prioritzar les dades del nombre d’infectats, altes i morts per la covid-19.

Tots dos grups també lamenten la centralització en la compra de material de protecció del Govern de Sánchez amb l’aplicació de l’estat d’alarma perquè “va fer perdre un temps molt valuós a la Generalitat per poder proveir i protegir” els professionals.

A més, demanen implementar el desplegament del Pla d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya (Paiss) als centres residencials de Catalunya i crear una agència que, com a operador públic, integri el vessant social i sanitari.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes