Any 2020: l’independentisme segueix demanant al Gobierno que compleixi amb el finançament pactat

Demana que es pagui el 50% de la llei de dependència

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

JxCat i ERC han presentat aquest dimecres diverses propostes de resolució al Parlament en les quals reclamen a la Generalitat que demani al Govern central que compleixi amb l’obligació de finançar en un 50% la llei de dependència, reconegui el deute històric derivat d’aquest incompliment i estableixi un calendari per retornar-la, i augmenti el fons a les autonomies previst per combatre el coronavirus fins als 25.000 milions d’euros.

En una altra proposta de resolució, de les 16 que han presentat conjuntament, insten el Govern central a publicar, en format obert, les dades relatives a les residències de gent gran i mantenir-les actualitzades així com prioritzar les dades del nombre d’infectats, altes i morts per la covid-19.

Tots dos grups també lamenten la centralització en la compra de material de protecció del Govern de Sánchez amb l’aplicació de l’estat d’alarma perquè “va fer perdre un temps molt valuós a la Generalitat per poder proveir i protegir” els professionals.

A més, demanen implementar el desplegament del Pla d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya (Paiss) als centres residencials de Catalunya i crear una agència que, com a operador públic, integri el vessant social i sanitari.

- Publicitat-

Breus

Iglesias denuncia que Podemos és víctima d’un “judici mediàtic”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que les acusacions sobre el presumpte finançament irregular del partit...

Enllesteixen el projecte museogràfic del centre d’interpretació del jaciment del Barranc de la Boella

El projecte museogràfic del futur centre d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja (Tarragonès), ja està enllestit. Segons informa l'Institut...

Cases rurals i càmpings de la Catalunya Central ronden el ple aquest agost

La Catalunya Central s'ha convertit en una de les principals destinacions turístiques aquest estiu. Tot i la pràcticament nul·la presència de clients estrangers, els...

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya cau un 18,2% al juny

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya va caure un 18,2% al juny a causa dels efectes econòmics derivats de la crisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca