Any 2020: l’independentisme segueix demanant al Gobierno que compleixi amb el finançament pactat

Demana que es pagui el 50% de la llei de dependència

JxCat i ERC han presentat aquest dimecres diverses propostes de resolució al Parlament en les quals reclamen a la Generalitat que demani al Govern central que compleixi amb l’obligació de finançar en un 50% la llei de dependència, reconegui el deute històric derivat d’aquest incompliment i estableixi un calendari per retornar-la, i augmenti el fons a les autonomies previst per combatre el coronavirus fins als 25.000 milions d’euros.

Publicitat

En una altra proposta de resolució, de les 16 que han presentat conjuntament, insten el Govern central a publicar, en format obert, les dades relatives a les residències de gent gran i mantenir-les actualitzades així com prioritzar les dades del nombre d’infectats, altes i morts per la covid-19.

Tots dos grups també lamenten la centralització en la compra de material de protecció del Govern de Sánchez amb l’aplicació de l’estat d’alarma perquè “va fer perdre un temps molt valuós a la Generalitat per poder proveir i protegir” els professionals.

A més, demanen implementar el desplegament del Pla d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya (Paiss) als centres residencials de Catalunya i crear una agència que, com a operador públic, integri el vessant social i sanitari.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca