Vilallonga troba a faltar el català, l’occità i l’aranès al Parlament i TV3

"Sí que trobo que en aquesta cambra es parla massa castellà"

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga ha assegurat aquest dimecres que també es parla “massa castellà” al Parlament després de la polèmica que va aixecar quan va afirmar que passa el mateix a TV3.

Publicitat

“Sí que trobo que en aquesta cambra es parla massa castellà. És clar que sí, perquè la llengua pròpia de Catalunya és el català, l’occità i l’aranès”, ha defensat en la sessió de control al Parlament en resposta a una pregunta de la diputada de Cs Sonia Sierra sobre l’ús de les llengües cooficials en les manifestacions culturals.

Segons Vilallonga, el concepte de llengua pròpia apareix en l’Estatut, votat a la cambra, i ha destacat que aquest concepte es refereix a les que s’han desenvolupat en un territori: “Als territoris de Catalunya, el País Valencià i les illes Balears, la llengua pròpia és el català, que és germana del castellà, del portuguès i de les llengües romàniques, que són filles del llatí”.

Sobre TV3, ha recordat que el Parlament va aprovar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que recull que “el servei públic de la comunicació audiovisual de la Generalitat consisteix a difondre i promocionar la llengua catalana i oferir un entreteniment de qualitat”, i que la llengua per prestar aquest servei és el català.

Tot això després que Sierra hagi advertit que Cs no permetrà que “menyspreïn l’espanyol ni s’apropiïn del català” perquè les llengües són de tothom, ha afirmat. “A Catalunya no hi ha una llengua, n’hi ha tres. La majoria de catalans les fem servir amb tota normalitat, i ho veiem com una riquesa i no com un problema”, ha resolt.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca