Vergés assumeix totes les responsabilitats en la gestió de la crisi

A Lleida hi ha "una complexitat brutal"

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que assumeix totes les responsabilitats que té en la gestió de la covid-19 i que no les defuig, i ha tornat a insistir en la importància que la ciutadania segueixi les mesures bàsiques de prevenció per evitar contagis.

Quan la diputada del PSC Assumpta Escarp li ha preguntat en el ple del Parlament d’aquest dimarts sobre la gestió del departament del brot del Segrià (Lleida), Vergés ha assegurat que a Lleida hi ha “una complexitat brutal” i ha demanat la col·laboració de les institucions, sobretot dels ajuntaments, per obrir espais per aïllar correctament la població.

Escarp ha retret a Vergés que “no se’n pot rentar les mans” amb la gestió de la covid-19 demanant a la població que es renti les mans com una mesura de prevenció, i ha exigit a la consellera que assumeixi la seva responsabilitat i que actuï amb la veritat per davant pel que fa al territori.

De la seva banda, el líder del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió de Vergés perquè considera que “aquest nivell de competència només pot voler dir assumir responsabilitats” i que una altra persona assumeixi els reptes del Govern davant la covid-19.

Publicitat

En la rèplica, Vergés ha recordat la incertesa que comporta una pandèmia, ha insistit que el Govern va procurar en tot moment anticipar-se a les decisions, i ha recordat que l’11 d’abril –“enmig de la crisi sanitària”– el Govern ja s’havia reunit amb els sectors essencials per garantir el subministrament de la població durant el confinament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes