“Ni més ni menys drets que ningú, tots igual”

Capella defensa el tercer grau als presos polítics

Publicitat

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha defensat aquest dimecres que els presos polítics no tenen “ni més ni menys drets que ningú, tots igual” després que les juntes de tractament de les presons hagin proposat que obtinguin el tercer grau.

Així ho ha manifestat durant la sessió de control als consellers al Parlament en resposta a una pregunta de la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, que ha acusat Capella de permetre que hi hagi “presos de primera i de segona, i d’això se’n diu arbitrarietat”.

Segons Capella, la decisió de les juntes de tractament és de caràcter “tècnic” i ha criticat que Roldán critiqui una decisió que han pres els funcionaris públics de les juntes de tractament.

“No he sentit que defensi els funcionaris públics, només assenyalen el que no els agrada”, ha retret la consellera, després de recordar que la llei preveu que no s’ha de mantenir ningú en un grau si és susceptible de poder progressar cap a un altre més flexible.

Publicitat

També ha reiterat que ningú en el Govern, començant pel president de la Generalitat, Quim Torra, pot canviar una sentència que, a parer seu, és injusta: “No han de ser a la presó, no han comès cap dels delictes que els imputen, i haurien d’estar en llibertat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca