Torra atribueix al Govern central la crisi a les residències per l'”infrafinançament” en dependència

"L'infrafinançament de l'Estat espanyol en general i també en l'àmbit de la dependència ha estat un condicionament d'aquests resultats"

Publicitat

El president del Govern, Quim Torra, ha responsabilitzat el Govern espanyol de la crisi que han patit les residències d’ancians a Catalunya –on s’ha produït la majoria de morts durant la pandèmia de coronavirus–, per l'”infrafinançament” en dependència de l’executiu central.

“L’infrafinançament de l’Estat espanyol en general i també en l’àmbit de la dependència ha estat un condicionament d’aquests resultats: anys i anys de vulnerar la llei de dependència sense assumir la responsabilitat que els obliga la llei”, ha dit en la seva intervenció en el ple monogràfic sobre la gestió de les residències de gent gran i gent amb discapacitat durant la pandèmia de covid-19.

Torra ha explicat que la crisi dels asils catalans s’ha viscut a tot Europa i concretament a la resta de comunitats espanyoles que ha enumerat assegurant que ha estat en “la majoria de casos, pitjor” que a la comunitat catalana.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca