Colau vol un referèndum

L’alcaldessa Colau vol un referèndum. Sobre la monarquia. Diu que la Casa Reial no es mereix seguir acumulant “privilegis i impunitat”. És una institució “corrupta”.

El president Adolfo Suárez, en un off the record registrat l’any 1995 durant una entrevista a Telecinco, assegurava que l’Estat va manipular el referèndum constitucional del 78 per no preguntar sobre la monarquia. Segons les dades que tenien, el ‘No’ a la corona era inevitable.

Jo abraço la proposta de l’alcaldessa, i li dono suport. Però no puc fer-ho si això suposa saltar-me els mecanismes democràtics de l’Estat. Si Colau vol un referèndum el primer que ha de fer és batallar, amb tots els seus esforços, perquè Unidas Podemos pugui tenir una majoria suficient per crear una comissió al Congreso que redacti un esborrany per reformar la constitució i poder votar sobre la monarquia. Quan tingui el consens, caldrà un ple al Senat i el Congreso perquè dos terços de la cambra li donin suport.

Un cop tingui el suport, haurà de dissoldre la cambra i convocar eleccions. Amb aquesta nova majoria, el Congreso haurà d’aprovar aquesta reforma per majoria simple i per majoria absoluta al Senat. Caldrà constituir una comissió parlamentària per consensuar el text definitiu, tornar al Congreso i al Senat per tenir el vot a favor de dos terços dels representants.

Quan hagi fet tot això, podrem votar. Abans, el PSOE, el PP, Vox i Cs hauran de desaparèixer de la cambra. Si no, la majoria no surt per enlloc.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca