Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

Assegura que "és un preu més que raonable"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de l’Ajuntament, en una carta que ha enviat aquest dimarts al president d’Apartur, Enrique Alcántara, per destinar allotjaments turístics buits a famílies que viuen a pensions.

Publicitat

En la missiva, Colau assegura que “és un preu més que raonable”, en una proposta que té l’objectiu de donar resposta a l’emergència d’habitatge i oferir al sector turístic l’oportunitat de recuperar part de les pèrdues que han causat la crisi del coronavirus.

El consistori proposa que els contractes siguin, com a mínim, d’un any i que, a més dels fins a 1.200 euros en concepte de lloguer, l’Ajuntament assumeixi el cost de la neteja, els subministraments i el manteniment d’aquests pisos.

En declaracions a la premsa aquest dimarts, la regidora d’Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha recordat que a finals de març el Govern municipal ja va oferir 900 euros al mes per cada pis turístic que va passar a lloguer social, petició a la qual només es van acollir dos habitatges.

“Esperem que aquesta vegada hi hagi una reflexió”, ha dit Martín, que ha alertat sobre l’augment de lloguers temporals perquè alguns podrien ser fraudulents, perquè eviten les condicions més estables dels lloguers residencials.

En aquest sentit, la regidora ha demanat a la Generalitat “que canviï la llei perquè l’Ajuntament pugui inspeccionar d’ofici” i, en el cas que sigui pertinent, tramitar una sanció, i ha assenyalat que la llei actual no especifica les característiques que ha de tenir un lloguer de temporada.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca