Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

Assegura que "és un preu més que raonable"

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de l’Ajuntament, en una carta que ha enviat aquest dimarts al president d’Apartur, Enrique Alcántara, per destinar allotjaments turístics buits a famílies que viuen a pensions.

En la missiva, Colau assegura que “és un preu més que raonable”, en una proposta que té l’objectiu de donar resposta a l’emergència d’habitatge i oferir al sector turístic l’oportunitat de recuperar part de les pèrdues que han causat la crisi del coronavirus.

El consistori proposa que els contractes siguin, com a mínim, d’un any i que, a més dels fins a 1.200 euros en concepte de lloguer, l’Ajuntament assumeixi el cost de la neteja, els subministraments i el manteniment d’aquests pisos.

En declaracions a la premsa aquest dimarts, la regidora d’Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha recordat que a finals de març el Govern municipal ja va oferir 900 euros al mes per cada pis turístic que va passar a lloguer social, petició a la qual només es van acollir dos habitatges.

“Esperem que aquesta vegada hi hagi una reflexió”, ha dit Martín, que ha alertat sobre l’augment de lloguers temporals perquè alguns podrien ser fraudulents, perquè eviten les condicions més estables dels lloguers residencials.

En aquest sentit, la regidora ha demanat a la Generalitat “que canviï la llei perquè l’Ajuntament pugui inspeccionar d’ofici” i, en el cas que sigui pertinent, tramitar una sanció, i ha assenyalat que la llei actual no especifica les característiques que ha de tenir un lloguer de temporada.

- Publicitat-

Breus

El Gremi de Restauració veu “sense base científica” la prohibició de fumar

El Gremi de Restauració de Barcelona rebutja la decisió que ha pres aquest divendres el govern espanyol de prohibir fumar en espais a l'aire...

Iglesias denuncia que Podemos és víctima d’un “judici mediàtic”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que les acusacions sobre el presumpte finançament irregular del partit...

Enllesteixen el projecte museogràfic del centre d’interpretació del jaciment del Barranc de la Boella

El projecte museogràfic del futur centre d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja (Tarragonès), ja està enllestit. Segons informa l'Institut...

Cases rurals i càmpings de la Catalunya Central ronden el ple aquest agost

La Catalunya Central s'ha convertit en una de les principals destinacions turístiques aquest estiu. Tot i la pràcticament nul·la presència de clients estrangers, els...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca