Torra assegura que “no hi ha perill” d’un rebrot general

El president de la Generalitat no descarta tancaments puntuals: "En cada moment prendrem les decisions més oportunes"

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que “no hi ha perill” que a Catalunya hi hagi un rebrot generalitzat que dugui el Govern a decretar un confinament global. “Tots els brots del país estan controlats”, ha respòs Torra preguntat pels riscos d’un retrocés del desconfinament arreu del territori. El president ha dit que no descarta haver de perimetrar altres comarques, com s’ha fet amb el Segrià, tot remarcant que l’executiu “està preparat” per afrontar cada cas particular: “En cada moment, prendrem les decisions més oportunes”. En una visita a la Fundació Catalonia Creactiva, Torra ha volgut llençar un missatge de “tranquil·litat” i ha demanat a la ciutadania que es mantingui en una “tensió positiva” vers la pandèmia.

A preguntes de la premsa en una visita a les instal·lacions centrals de la fundació a Cerdanyola del Vallès, Torra ha remarcat que el confinament decretat al Segrià és “diferent” que el que es va ordenar a mitjans de març a la Conca d’Òdena. Ho ha assenyalat com a exemple de la concreció de resposta en funció de la situació que es visqui a cada territori.

“Fins ara l’única situació que ens ha dut a fer un pas enrere ha estat la del Segrià”, ha remarcat el president, que ha dit que el Govern estarà a l’aguait de l’evolució de la resta de rebrots que hi ha a diferents punts de Catalunya. “No dic que no ens pugui passar el mateix a altres punts, com hem vist també a Galícia una comarca confinada. Anirem veient brots”, ha afegit respecte possibles confinaments a altres territoris catalans.

Torra ha subratllat que la Generalitat està “preparada” per donar la resposta necessària a la situació actual, que ha assegurat que “no és una segona onada”. Segons el president, l’executiu ara té la capacitat d’abordar els brots “des de tots els punts de vista” i ha afirmat que “qual calgui aplicar la solució de Lleida, s’aplicarà”.

Publicitat

Catalònia Fundació Creactiva, la primera amb el certificat Global Safe Site

Torra ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a les instal·lacions centrals de Catalònia Fundació Creactiva, entitat reconeguda recentment amb el certificat Global Safe Site atorgat per Bureau Veritas. La fundació s’ha convertit en la primera de l’estat espanyol en rebre aquest reconeixement per les bones pràctiques i el compliment de la normativa contra la pandèmia de la covid-19.

Durant el pic de la pandèmia i de l’estat d’alarma, a les instal·lacions de la fundació hi va haver 530 persones confinades, entre els edificis de residència, llars i pisos tutelats que gestionen a Cerdanyola, Ripollet, Rubí, Terrassa, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Vilassar de Dalt i l’Hospitalet de Llobregat. La fundació ha invertit 550.000 euros en afrontar la crisi sanitària.

Catalònia Fundació Creactiva atén més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de conducta, malaltia mental afegida i risc d’exclusió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca