Iceta assegura que ara no és el moment per crear un impost per a les grans fortunes

Assegura que li agradaria aprovar els pressupostos de l'Estat amb la majoria que va fer possible la investidura

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat partidari d’un impost per a les gran fortunes però posa en dubte que ara sigui el moment tenint en compte la “situació molt especial”. En una entrevista a ‘lainformacion.com’, Iceta ha afegit que no s’han d’obrir debats que després no es tanquen si el que es vol és donar “estabilitat i certesa”. D’altra banda, ha admès que li agradaria que els pressupostos de l’Estat s’aprovessin amb la majoria que va fer possible la investidura. “A mi no m’incomoda en absolut. Al revés, crec que és una majoria que hauria de tenir la voluntat de mantenir-se i eventualment ampliar-se”, ha conclòs.

Publicitat

“Si volem sostenir un estat del benestar i unes garanties socials importants hem de tenir una fiscalitat en línia dels nostres socis europeus. Ara bé, s’ha d’anar amb molt de compte amb aquestes coses. Un no pot anar canviant les regles del joc i menys quan hi ha una crisi tan important com la que tenim a les nostres mans”, ha argumentat per després recordar que “la fiscalitat a Espanya segueix sent molt inferior a la fiscalitat de la mitjana d’Europa”.

Pel que fa a Ciutadans, Iceta detecta un “cert canvi” ja que, segons ha apuntat, abans era un partit que semblava que volia disputar el lideratge a la dreta i, en canvi, avui s’està situant en una posició “més central i més moderada”. Tot i així, ha afegit que en temes de política fiscal potser la coincidència no es tan gran com amb les pròrrogues de l’estat d’alarma.

En relació al debat sobre la reforma laboral, Iceta s’ha mostrat partidari de derogar els aspectes “lesius” de l’última reforma que, segons el líder del PSC, “van desequilibrar el necessari equilibri entre les parts”. Però ha remarcat la importància de tenir un marc “el més estable possible” i ha defensat que quan es deroga després “s’ha de substituir per alguna cosa”.

“Al PSOE hi ha preocupació per la incertesa i l’estabilitat i, per tant, jo sempre he pensat que cenyir la qüestió a una derogació és d’alguna manera “enganyós”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca