Els metges de Lleida demanen la col·laboració de Salut, les ONG i els actors socials

"Només treballant junts ho aconseguirem, i d'això en som tots plenament conscients"

Publicitat

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) ha demanat aquest dilluns a les administracions estatal, autonòmica i local que treballin conjuntament amb els serveis de salut, les ONG i altres actors socials per buscar solucions estructurals perdurables en la prevenció i la lluita pal·liativa contra la covid-19.

En un comunicat aquest dilluns, dos dies després que el Govern hagi confinat la comarca del Segrià, el COMLL ha assegurat que la mesura és “d’ordre sanitari”, tot i que es basa en raons socials, demogràfiques i econòmiques.

El fet que la plana de Lleida disposi “d’una indústria agroalimentària potent que sustenta bona part del nostre producte interior brut, com les indústries càrnies i les explotacions d’arbres fruiters” fa la zona especialment sensible, afirma el COMLL.

Treballar junts

Publicitat

El col·lectiu de metges considera que “la societat civil ha de treballar més proactivament en aquest sentit, com ja ha fet fins ara, amb prevenció i responsabilitat cívica personal”.

“Només treballant junts ho aconseguirem, i d’això en som tots plenament conscients”, assenyala el COMLL, que s’ha posat a disposició de totes les administracions.

“No és un problema d’alguns sectors, col·lectius o perfils socials, és sens dubte un hàndicap per a tots, i tots hem d’abordar i fer nostres les solucions”, han mantingut.

La Junta del COMLL vol “animar i agrair, una vegada més, a tots els professionals de la salut que ja han demostrat la seva vàlua, sacrifici i compromís i que ara, i segurament en un futur mot proper, hauran de tornar a estar a primera fila treballant perquè la societat de Lleida, i la resta del món, pugui gaudir de la qualitat de vida i salut que mereix”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca