Torrent critica que l’independentisme s’ha agafat “excessivament a la retòrica”

Lamenta que els partits independentistes s'han centrat "en una lògica més de competició que de cooperació"

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat que els partits independentistes s’hagin centrat durant la legislatura “en una lògica més de competició que de cooperació”. En una entrevista al diari ‘El Punt Avui’, Torrent ha dit que “el gran dèficit” de la legislatura és que els partits independentistes i la majoria parlamentària no han pogut “dibuixar, prou clarament, una agenda política compartida”. En aquest sentit, ha dit que és “interessant” que “alguns s’endrecin”, en referència a l’espai polític de JxCat. “Una part de l’independentisme s’ha agafat, excessivament, a la retòrica i no ha aterrat els projectes”, ha afegit, assegurant que s’ha “banalitzat la paraula república”.

“El que estem fent és convertir república en una paraula talismà que no vol dir gaire res. I el projecte republicà, és justament el contrari d’això”, ha afirmat el president del Parlament.

Jo espero que aprofitem aquest procés que estem vivint col·lectivament per reordenar-nos, perquè alguns s’endrecin, i per assentar bases noves que serveixin per trobar punts de trobada de cara a la propera legislatura”, ha dit Torrent.

El polític d’ERC ha dit que JxCat i el seu partit són “propostes ideològicament diferents” i que “això és legítim i saludable”. Amb tot, ha afegit que cal “explicar estratègies”.

Publicitat

Sense voler citar “unes sigles” però sí en referència a “determinats corrents dins l’independentisme”, el president del Parlament ha criticat que es facin discursos que “desorienten”. “Quan tu fas un determinat discurs, o retòrica, que no s’adiu exactament a les decisions i els fets que prens, això genera una certa desorientació entre la ciutadania”, ha dit.

En referència a ERC, ha dit que té una “proposta clara”. “Nosaltres no som ingenus, i ja sabem que l’Estat espanyol no negociarà un referèndum per vocació democràtica”, ha assenyalat. Amb tot, Torrent diu que els republicans s’han assegut a la taula de diàleg perquè són “conscients” que la força que tenen és la “de condicionar l’Estat”.

“La unilateralitat no l’aplica qui vol, sinó qui pot. I aquesta és una reflexió que l’independentisme s’ha de fer sempre”, ha advertit.

Torrent ha dit que és “impossible” que ERC pacti amb el PSC en la propera legislatura per fer un tripartit perquè representen “projectes polítics antagònics”. El republicà ha advertit al PSOE “ha de decidir què vol fer amb la legislatura a l’Estat” i que si no s’asseu a negociar o adopta polítiques “purament cosmètiques”, la legislatura “s’haurà acabat”.

En referència a una eventual convocatòria d’eleccions a Catalunya, Torrent ha insistit que la decisió és en mans del president Quim Torra, però ha demanat que “des d’un punt de vista polític, és lògic que es parli dins la majoria que forma el govern” de com transitar “en aquest final de legislatura”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca