Mauri no ha vist el diàleg de Sánchez per “per cap banda”

El vicepresident d'Òmnium defensa la querella presentada contra Joan Carles I per "passar a l'ofensiva política"

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, no confia en una sortida dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i assegura que mentre el govern espanyol “se segueixi comportant així” és “impossible” una sortida democràtica. “De diàleg a Sánchez no n’hi hem vist per cap banda, potser n’ha parlat però no l’ha exercit”, ha criticat en una entrevista al FAQs, on ha afegit que el president espanyol “no ha posat cap ni una solució sobre la taula”. A l’entrevista Mauri també ha recordat que aquest dijous van anunciar que presentarien una querella contra Joan Carles I davant el Suprem per corrupció, frau fiscal i blanqueig de capitals. Segons Mauri, amb aquesta acció pretenen “passar a l’ofensiva política i judicial”.

Publicitat

La querella s’emmarca dins la campanya ‘Fem-la caure’ i pretén denunciar la monarquia espanyola després que la Fiscalia del Suprem hagi assumit la investigació per la construcció de l’AVE de la Meca i els negocis de Joan Carles I. L’entitat també ha demanat al govern suís que bloquegi els fons en comptes bancaris del rei emèrit d’acord amb una llei federal de 2016 que habilita congelar valors patrimonials d’un origen “presumptament il·lícit”.

Mauri ha remarcat que és la primera vegada que es presenta una querella contra el rei emèrit mentre hi ha una investigació oberta per la fiscalia d’anticorrupció. Encara que ha avançat que no tenen “confiança” en el Suprem i esperen que la fiscalia “vulgui tapar-ho i maquillar-ho”, ha explicat que els serà “molt difícil” fer-ho amb una investigació oberta. “Haurien de donar motles explicacions; hem volgut aprofitar aquesta escletxa posar al mirall a la justícia espanyola”, ha explicat el vicepresident.

Tercer grau per a Cuixart

Mauri també s’ha referit a la proposta feta per les juntes de tractament de les presons per qualificar en tercer grau els presos independentistes i ha remarcat que no es tracta d’un privilegi. Per al vicepresident de l’entitat, el fet que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i la resta de presos puguin sortir cels centres penitenciaris és simplement “una forma de complir una sentència injusta”.

A més, Mauri ha augurat que la Fiscalia recorrerà la proposta per tal que no puguin gaudir del tercer grau. “Segur que passarà, com amb tot; aquesta és la forma d’obrar dels poders de l’Estat”, ha dit.

D’altra banda, Mauri també ha lamentat que fins aquesta setmana no hagin sortit de la presó Charif i Ibrahim, dos dels manifestants en les protestes contra la sentència del Suprem que van ser empresonats preventivament. Per al vicepresident de l’entitat es tracta “d’un clar cas de racisme institucional” i ha insistit que cal una amnistia per poder donar cobertura a tots els presos i represaliats.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca