“Hi ha nervis en altres formacions sobiranistes perquè han entregat vots amb un retorn nul”

L'expresident de l'ANC diu que els electes de JxCat "han de saber que el seu lloc és en el projecte de Puigdemont"

L’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, assegura en una entrevista al diari ‘La Vanguardia’ que “hi ha nervis en altres formacions sobiranistes perquè han entregat vots amb un retorn nul”. En ple debat sobre la creació d’un nou partit polític amb l’expresident Carles Puigdemont al capdavant, Sánchez diu que els electes de JxCat “han de saber que el seu lloc és en el projecte de Puigdemont, que té vocació de ser majoritari i és el que millor representa el que els va permetre ser escollits”. Sánchez no descarta que encara es pugui tancar un acord amb el PDECAT, però diu que ca un nou partit i que “ja no té sentit dilatar-lo més”. “Estarem encantats d’incorporar a tothom que vingui de la tradició del PDECAT”, afegeix.

Publicitat

Amb tot, Sánchez diu que el projecte que prepara amb Puigdemont sumarà “persones, no sigles” perquè entenen que “és el que aporta més valor sense afectar el desenvolupament del nou partit”.

L’expresident de l’ANC i dirigent de la Crida diu que no li preocupa que la marca sigui del PDECAT, perquè creu que JxCAT és “propietat dels seus votants i és indiscutible que qualsevol l’associa amb Puigdemont”.

“Assumim que anem a unes eleccions en què els drets electorals no ens condicionaran. La millor manera d’abordar l’ordenació d’un espai i fugir d’etiquetes és demostrar que comencem un projecte nou”, afegeix el líder independentista.

Segons Sánchez, algú s’equivocaria si titlla el nou partit de centre-dreta. “El 2020, seguir amb el debat estricte esquerra-dreta respon a una mirada anacrònica i interessada per intentar distorsionar el procés i desplaçar l’eix sobiranista a un eix ideològic”, afirma.

Així, Sánchez diu que als del nou partit se’ls “coneixerà pels fets”. “L’electorat a Catalunya els últims anys s’ha desplaçat més cap al centreesquerra i qui et titlla de dretes és per fer-te petit”, afegeix. Segons ell, el nou espai tindrà una “vocació de centralitat progressista”.

“La nostra és una aposat indiscutible de lleialtat amb l’1-O i al mateix temps amb uns principis d’insubornabilitat que no busquen de manera obsessiva l’aparença d’un acord”, afegeix. “Segur que hi ha molta gent d’ERC que s’hi pot sentir còmoda. Molts ja han fet el pas de sumar-se a aquest espai”, diu.

“No pots cedir el teu valuós capital a canvi de fum que mai podràs materialitzar a favor del dret d’autodeterminació”, assegura, malgrat dir que “no tot s’ha fet bé” i que “tots” s’han equivocat durant aquesta legislatura, tant els partits com també “presos i exiliats”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca