Illa admet que el Gobierno hauria d’haver actuat “una setmana abans o dues”

El ministre diu que utilitzar la taula de diàleg "com a arma electoral" és "un error molt greu"

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que “tothom ha arribat tard” a preparar-se per la pandèmia de covid-19, també el govern espanyol, perquè pensava que el virus “no arribaria a Europa”. “Havíem d’haver actuat una setmana abans o dos? Amb el que sé ara, sí; amb el que sabia llavors, no”, ha afirmat en una entrevista amb ‘El Periódico’ publicada aquest dissabte. Illa diu que la relació amb el Departament de Salut de la Generalitat és “magnífica” malgrat les desavinences que hi ha hagut durant la crisi sanitària del coronavirus, com amb la compra de material. El ministre ha defensat que l’adquisició centralitzada “mai va afectar Catalunya” i ha afirmat que el mercat de material “es va convertir de sobte en un basar”.

Illa ha recordat que hi ha més de 10 milions d’infectats al món i hi ha hagut mig milió de defuncions, per la qual cosa creu que, malgrat que a Europa s’ha “controlat” el coronavirus amb el confinament, “la pandèmia va malament”. És per això que no ha descartat una segona onada i ha garantit que l’Estat s’està “preparant” per fer-hi front. Tot i això, ha celebrat que “ara hi ha més consciència de la necessitat un sistema nacional de salut ben dotat” i que s’ha demostrat que descentralització sanitària és “una fortalesa del sistema”.

També s’ha referit a la situació política i ha asseverat que la coalició de govern PSOE-Unides Podem “està més forta que mai”. A més, ha dit que el president espanyol, Pedro Sánchez, “té la voluntat de mantenir la majoria de la investidura”, que se sosté sobre el suport de partits independentistes, malgrat que darrerament l’executiu espanyol s’ha acostat a Cs.

Illa ha explicitat el compromís del govern espanyol amb el diàleg amb Catalunya, però ha advertit que si algú vol utilitzar la taula de diàleg Estat-Generalitat com a “arma electoral”, estarà cometent “un error molt greu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca