JxCat i ERC demanen al Parlament que exigeixi al Govern central que situï el dèficit en l’1%

Reclamen a l'Estat que derogui la llei d'estrangeria i les reformes laborals

JxCat i ERC han presentat una proposta de resolució conjunta al Parlament, que demana que la cambra catalana exigeixi al Govern central que revisi l’objectiu de dèficit del 2020 per situar-lo “com a mínim” en l’1% per fer front a l’increment de despesa que ha provocat la crisi del coronavirus.

Publicitat

La iniciativa, que ha recollit Europa Press, és una de les que han presentat conjuntament els socis de govern en el ple monogràfic sobre la gestió del coronavirus i que es votarà divendres.

La resolució inclou reclamacions econòmiques i transferències de recursos a l’executiu de Pedro Sánchez, com que els ajuntaments puguin tenir superàvit per pal·liar els efectes de la pandèmia, també insta el Govern a reprioritzar les partides dels departaments i aprovar “una ampliació” dels pressupostos catalans amb els recursos de l’Estat i la UE.

En una altra proposta, JxCat i ERC reclamen al Govern que reconegui la tasca dels professionals del sistema sanitari durant la pandmeia, vetllar per una millora de les seves condicions laborals, i assegurar que cada centre sanitari adopti les mesures adequades per garantir el descans dels professionals.

Una altra resolució planteja la necessitat d’enfortir el sistema de vigilància epidemiològica de Catalunya i demana al Govern espanyol que treballi per “garantir la presència directa de la Generalitat en tots els àmbits de participació” de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca