Sanchís es molesta amb Vilallonga: “No ho prenc com un toc d’atenció”

El director de TV3 defensa la utilitat de la sèrie bilingüe 'Drama' per arribar a nous públics joves

El director de TV3, Vicent Sanchis, “no es pren com un toc d’atenció” la reacció de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la sèrie bilingüe ‘Drama’ i l’ús que TV3 fa de la llengua catalana. “Està clar que no li agrada com està plantejada la sèrie”, ha dit Sanchis en declaracions a Ser Catalunya, on ha defensat la utilitat de la producció de RTVE i El Terrat per arribar a públic jove que s’expressa habitualment en castellà. “Jo opino diferent, les audiències demostren que ‘Drama’ o ‘Les de l’hoquei’ són molt útils”, ha dit. El responsable de TV3 ha recordat que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, com a responsable de l’àmbit que correspon a la CCMA, “ja ha expressat que no està d’acord” amb la posició de la consellera.

Publicitat

Amb la titular de Cultura, assegura estar “bastant d’acord” amb la preocupació de l’ús social del català, “però de vegades es prenen les coses des de perspectives i matisos diferents”.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, es va queixar aquest dimarts sobre l’ús que TV3 fa de la llengua catalana, no només per la polèmica sèrie ‘Drama’, sinó per altres programes informatius. Vilallonga va manifestar que “a vegades veu massa castellà a TV3”, i que “segons quins dies”, no sap si està veient “una cadena estatal o una de catalana”. A més, va assegurar haver fet un “toc d’atenció” a la direcció de la cadena i la CCMA.

“No sé si l’expressió ‘toc d’atenció’ és més aviat una expressió inapropiada del moment en què estava parlant”, ha plantejat Sanchis, que en qualsevol cas, ha dit no prendre-s’ho com un toc d’atenció, “sinó com a diferents maneres d’abordar una qüestió que ens preocupa a tots”.

El director de la televisió ha dit que hi ha una “fixació excessiva” sobre TV3, i, per contra, “no hi ha debat profund i seriós sobre el model televisiu que necessita Catalunya per assegurar, també, l’ús de la llengua amb normalitat al segle XXI”.

Amb tot, opina que si la polèmica amb la sèrie que combina castellà i català ha servit per parlar de TV3, “ja està bé”. “Sembla que l’única que pot ajudar a salvar o ensorrar el país es TV3”, ha dit Sanchis sobre el debat desigual de les televisions públiques al país, en referència a Televisió Espanyola.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca