Calvet li treu poder a la direcció del PDeCAT

Creu que ara no és moment de dirimir posicions en un consell nacional o una consulta a les bases

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat que el nou partit serà una realitat al marge del que decideixi la direcció del PDeCAT. En una entrevista a El Periódico, Calvet ha argumentat que els votants no entendrien que no es fes una nova formació i ha afegit que “això no pot estar supeditat només a les decisions de la direcció del PDeCAT”. “Hi ha una majoria d’electes i càrrecs públics que així ho entenen i ho reclamen, perquè és necessari fer-ho, per coordinar correctament tota l’acció política en aquest espai”, ha afegit. Segons Calvet, ara no és moment de dirimir les posicions en el consell nacional o amb una consulta a les bases perquè “el més important és crear la nova força política”.

Publicitat

Calvet ha afirmat que potser alguns han vist en JxCat una “amenaça” que s’ha d’afrontar des de quotes i ha afegit que es tracta d’una visió que fa més petit l’espai. I en aquest context, ha explicat la proposta de crear una nova organització política. “No perquè no ens representi el PDeCAT, perquè creiem que el que ara representa JxCat ha de convertir-se en un partit polític”.

Preguntat per si es planteja abandonar la militància del PDeCAT, Calvet ha respost que la seva disjuntiva no és ara aquesta, sinó que el seu desig és fer funcionar JxCat. I, en tot cas, poder debatre si quan això hagi passat, quan toqui, segueix sent necessari mantenir el PDeCAT.

El conseller ha recordat que des del 2017 ja no s’han presentat a la societat com a PDeCAT sinó com a JxCat. I ha afegit que “JxCat no és només el PDeCAT” i que, per aquest motiu, s’ha d’organitzar l’espai de JxCat. En aquest sentit, ha conclòs que “Junts per Catalunya no és ni serà una segona marca del PDeCAT”.

Calvet ha criticat que divendres passat el PDeCAT sotmetés a votació la proposta dels exconsellers presos perquè “el resultat es pot interpretar en termes negatius cap a quatre persones que, per molts, són uns referents polítics”. Està convençut que aquesta no era la intenció de la direcció del partit i, per tant, creu que el que s’hauria d’haver fet és programar una reunió i continuar parlant sobre la proposta dels presos, que defensa la creació d’una nova organització política.

El conseller ha reiterat la seva aposta perquè Carles Puigdemont sigui el líder electoral de JxCat i, respecte a la via unilateral, ha apostat per no abandonar-la tot i afegir que ara toca “diàleg i negociació”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca