La CUP demana al Govern que retiri l’acusació contra dos presos per les protestes de la sentènia de l’1-O

"És sorprenent, rocambolesc i ens indigna. Ens indigna que aquests dos companys estiguin exposats i acusats per la mateixa Generalitat, que pretén garantir drets i llibertats"

La diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez ha reclamat aquest dimarts a la Generalitat que es retiri, com a acusació particular, del cas contra dos joves de nacionalitat marroquina que fa nou mesos que estan en presó preventiva a Puig de les Basses, a Figueres (Girona), per participar en les protestes per la sentència del Tribunal Suprem de l’1-O.

“És sorprenent, rocambolesc i ens indigna. Ens indigna que aquests dos companys estiguin exposats i acusats per la mateixa Generalitat, que pretén garantir drets i llibertats”, ha manifestat abans de participar en una concentració de suport que s’ha convocat al Palau de Justícia de Girona, també amb la presència de l’ANC, Òmnium i Espai Antiracista.

Així, Sànchez ha demanat l’absolució i ha avisat que el judici contra aquests joves “està travessat per la repressió cap a la dissidència política i també pel racisme institucional”.

Aquest dimarts la Secció Quarta de l’Audiència de Girona jutjarà els dos acusats per presumptes delictes de desordres públics, atemptat als agents de l’autoritat, danys i dos delictes lleus de lesions.

Els fets van passar a Girona el 2019, i segons el fiscal, que demana nou anys de presó, els acusats van participar encaputxats en una protesta per la sentència de l’1-O davant la Subdelegació del Govern central, on van insultar agents, van llançar objectes i pedres contra aquests funcionaris i vehicles policials.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca