La CUP demana al Govern que retiri l’acusació contra dos presos per les protestes de la sentènia de l’1-O

"És sorprenent, rocambolesc i ens indigna. Ens indigna que aquests dos companys estiguin exposats i acusats per la mateixa Generalitat, que pretén garantir drets i llibertats"

Publicitat

La diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez ha reclamat aquest dimarts a la Generalitat que es retiri, com a acusació particular, del cas contra dos joves de nacionalitat marroquina que fa nou mesos que estan en presó preventiva a Puig de les Basses, a Figueres (Girona), per participar en les protestes per la sentència del Tribunal Suprem de l’1-O.

“És sorprenent, rocambolesc i ens indigna. Ens indigna que aquests dos companys estiguin exposats i acusats per la mateixa Generalitat, que pretén garantir drets i llibertats”, ha manifestat abans de participar en una concentració de suport que s’ha convocat al Palau de Justícia de Girona, també amb la presència de l’ANC, Òmnium i Espai Antiracista.

Així, Sànchez ha demanat l’absolució i ha avisat que el judici contra aquests joves “està travessat per la repressió cap a la dissidència política i també pel racisme institucional”.

Aquest dimarts la Secció Quarta de l’Audiència de Girona jutjarà els dos acusats per presumptes delictes de desordres públics, atemptat als agents de l’autoritat, danys i dos delictes lleus de lesions.

Publicitat

Els fets van passar a Girona el 2019, i segons el fiscal, que demana nou anys de presó, els acusats van participar encaputxats en una protesta per la sentència de l’1-O davant la Subdelegació del Govern central, on van insultar agents, van llançar objectes i pedres contra aquests funcionaris i vehicles policials.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes