Els sis membres dels CDR investigats per terrorisme declaren avui

L'instructor l'investiga per formar part de l'anomenat ERT, "grup fortament organitzat i clandestí, els membres del qual clamen per un augment manifest de la radicalitat de les seves accions"

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón prendrà declaració aquest dimarts a sis membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en qualitat d’imputats per un presumpte delicte de pertinença a organització terrorista.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció 6 ha reactivat la causa que investiga un grup dels CDR anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT) que pretén assolir la independència de Catalunya “per qualsevol via, inclosa la violenta”.

En la cèdula de citació d’un dels nou imputats, a la qual ha tingut accés Europa Press, l’instructor l’investiga per formar part de l’anomenat ERT, “grup fortament organitzat i clandestí, els membres del qual clamen per un augment manifest de la radicalitat de les seves accions”.

Segons García Castellón, aquest investigat coneixia “el ‘laboratori clandestí’ on es preparaven i confeccionaven diversos compostos explosius, principalment termita, que també hauria servit per emmagatzemar i dipositar per a tercers diferents precursors i substàncies químiques perilloses”.

També destaca que van participar “en els fets violents dels dies 14 i 15 d’octubre a l’Aeroport de Barcelona i la Delegació del Govern a Catalunya”, i “en els fets violents arran de la sentència del Tribunal Suprem i bloqueig de la frontera franc-espanyola” entre l’11 i 13 de novembre del 2019.

9 detinguts setembre

Durant aquesta investigació es van detenir un total de nou persones al setembre, de les quals set van ingressar en presó provisional. L’Audiència Nacional els va posar en llibertat sota fiança i amb mesures cautelars uns mesos després.

Els investigadors de la Guàrdia Civil i el magistrat instructor van posar en llibertat les altres dues persones arrestades i encara no els havien cridat a declarar. Ara compareixeran, a petició de Fiscalia, aquest dimarts per videoconferència des dels jutjats de Sabadell i Mollet del Vallès (Barcelona) a partir de les 10.30 hores, i els seguiran els altres quatre investigats, també de manera telemàtica, segons consta en la providència de citació.

Mentrestant, el jutge García Castellón i el fiscal Miguel Ángel Carballo seguiran les declaracions des de la seu de l’Audiència Nacional a Madrid juntament amb les acusacions populars.

Una de les investigades és Queralt Casoliva, que pertany a la CUP i és segona tinent d’alcalde i regidora de Festes, Participació Ciutadana, Patrimoni i Arxiu Històric, Turisme i Benestar Animal de l’Ajuntament de Sentmenat (Barcelona).

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca