Colau demana una “disculpa oficial” als infants

L'alcaldessa apunta al "fracàs rotund" del model de residències i afirma que caldrà investigar què ha passat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que els nens i joves mereixen una “disculpa oficial” pel tracte durant la pandèmia i ha valorat que al setembre es desfaci l'”error” de situar les escoles com un lloc “perillós”. En declaracions a Ràdio4, ha reiterat que infants i joves han estat “els grans oblidats” i se’ls ha “estigmatitzat”. “Benvinguda rectificació, que comenci el curs i que es treballi de la mà de la comunitat educativa perquè pugui ser 100% presencial”, ha valorat. Per a Colau, la gestió educativa s’ha fet “força malament” fins ara. D’altra banda, ha considerat un “fracàs rotund” el model de gestió de les residències i ha afirmat que caldrà investigar què ha passat en el que considera el principal error de gestió.

L’alcaldessa ha afirmat que sí havien de tancar les escoles en el moment de confinament total però ha rebutjat que hagin estat dels darrers equipaments en obrir, quan ha afirmat que no hi havia “cap dada científica” que avalés que fossin un lloc perillós. Així, ha insistit que “no estava justificat” que els infants i joves haguessin de romandre 40 dies confinats a casa, quan als adults ja se’ls permetia sortir. “Es deu una disculpa oficial a les criatures i gent jove perquè han estat els grans oblidats”, ha apuntat.

Colau ha manifestat també que la pandèmia ha posat en evidència la necessitat d’un nou model de turisme i ha assegurat que l’actual ja estava en qüestió abans. En aquest sentit, ha afirmat que no es pot dependre tant d’una activitat econòmica i que cal “accelerar transformacions econòmiques”, també de l’espai públic i amb una visió cap al medi ambient. Entre d’altres, ha situat que el centre s’ha de “tornar a ‘veïnificar'” i que les persones han de ser el centre de la mobilitat de la ciutat.

Per últim, ha tornat a lamentar les “pràctiques de linxament” a les xarxes socials que pateixen moltes persones públiques, com ella, i ha assegurat que aquestes són “més acarnissades” en el cas de dones. “No ho hem de permetre”, ha afirmat.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca