La CUP planteja al Parlament que es querelli contra els directius de Nissan

Han demanat als lletrats de la cambra que elaborin un informe jurídic "per conèixer l'obligatorietat de la compareixença

Publicitat

La CUP ha demanat als lletrats del Parlament que elaborin un informe jurídic per la incompareixença dels directius de Nissan que estaven citats aquest dilluns en la Comissió d’Empresa i Coneixement de la cambra catalana, i que estudiïn la possibilitat de presentar una “querella criminal” contra ells.

Ho ha explicat en un comunicat, després que els directius de Nissan hagin enviat una carta al president del Parlament, Roger Torrent, en la qual expliquen que no hi han comparegut perquè entenen que abans s’han d’explicar davant la representació social.

La comissió ha abordat aquest dilluns una sessió monogràfica sobre el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya i estaven citats a comparèixer el vicepresident executiu de Nissan a Rússia i responsable de les operacions industrials de Nissan Motor Ibérica (NMISA), Frank Torres; el vicepresident sènior de Nissan Europa, Gianlucca de Ficchy; l’ex-conseller director general de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso, i el director de Relacions Institucionals de Nissan Espanya, Juan Luis Pla de la Rosa.

La CUP considera que el fet de no comparèixer “és una falta de responsabilitat i una falta de respecte a la màxima institució del país i als més de 25.000 treballadors afectats pel tancament” de les plantes.

Publicitat

Per això, han demanat als lletrats de la cambra que elaborin un informe jurídic “per conèixer l’obligatorietat de la compareixença i si les explicacions que han donat són causa legal per justificar la incompareixença”, i en el cas que no ho sigui, reclamen a la Mesa del Parlament que presenti una querella criminal.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca