Junqueras i Aragonès aparten la crida a convocar eleccions per demanar una estratègia comuna de l’independentisme

Els màxims dirigents d'ERC urgeixen Sánchez a fixar data i ordre del dia de la taula de negociació

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, reclamen una estratègia comuna de l’independentisme per passar ” de la reconstrucció a la República”. En un article a ‘La Vanguardia’ que firmen conjuntament, els màxims dirigents dels republicans urgeixen a fixar una data i un ordre del dia de la pròxima reunió de la taula de negociació, que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha situat per al juliol. En aquest context, reivindiquen que “l’agenda de la reconstrucció no es pot entendre sense l’agenda per a resoldre el conflicte entre l’Estat i Catalunya”. “I cap d’aquestes prioritats pot quedar supeditada a l’altre”, conclouen.

Junqueras i Aragonès defensen que Catalunya té la necessitat de donar respostes col·lectives a la reactivació econòmica i a la voluntat de la ciutadana de Catalunya de decidir lliurament del seu futur. I, per tant, asseguren que “ni la crisi pot fer oblidar l’amnistia i l’autodeterminació, ni es pot esperar la República per començar a transformar el país.

En aquest context, es dirigeixen directament al president Sánchez per dir-li que ja no valen les excuses i que “no es pot amagar més” ni creure que el temps o qualsevol altra cosa resoldrà el conflicte.

En l’article sota el títol “De la reconstrucció a la república catalana”, Junqueras i Aragonès no només reclamen la reunió de la taula de negociació sinó també un pla de reconstrucció dotat amb almenys 30.000 MEUR, que són els recursos que, segons ells, corresponen a Catalunya provinents dels fons europeus.

Segons ERC, els eixos de la reactivació passen per un nou model productiu amb alt valor afegit; reforçar els serveis públics per construir un estat del benestar modern; reconciliar el treball amb la vida; recosir el territori i avançar cap a un país equilibrat i connectat a la xarxa; apostar per l’energia renovable; recuperar la cultura com a impuls d’una ciutadania lliure i, clarament, construir una via cap a la independència.

Pel que fa a “l’emergència educativa excepcional”, els màxims dirigents d’ERC garanteixen que es destinaran “tots els recursos disponibles” per tal de millorar constantment el sistema educatiu públic del país.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca