Junqueras i Aragonès aparten la crida a convocar eleccions per demanar una estratègia comuna de l’independentisme

Els màxims dirigents d'ERC urgeixen Sánchez a fixar data i ordre del dia de la taula de negociació

Publicitat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, reclamen una estratègia comuna de l’independentisme per passar ” de la reconstrucció a la República”. En un article a ‘La Vanguardia’ que firmen conjuntament, els màxims dirigents dels republicans urgeixen a fixar una data i un ordre del dia de la pròxima reunió de la taula de negociació, que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha situat per al juliol. En aquest context, reivindiquen que “l’agenda de la reconstrucció no es pot entendre sense l’agenda per a resoldre el conflicte entre l’Estat i Catalunya”. “I cap d’aquestes prioritats pot quedar supeditada a l’altre”, conclouen.

Junqueras i Aragonès defensen que Catalunya té la necessitat de donar respostes col·lectives a la reactivació econòmica i a la voluntat de la ciutadana de Catalunya de decidir lliurament del seu futur. I, per tant, asseguren que “ni la crisi pot fer oblidar l’amnistia i l’autodeterminació, ni es pot esperar la República per començar a transformar el país.

En aquest context, es dirigeixen directament al president Sánchez per dir-li que ja no valen les excuses i que “no es pot amagar més” ni creure que el temps o qualsevol altra cosa resoldrà el conflicte.

En l’article sota el títol “De la reconstrucció a la república catalana”, Junqueras i Aragonès no només reclamen la reunió de la taula de negociació sinó també un pla de reconstrucció dotat amb almenys 30.000 MEUR, que són els recursos que, segons ells, corresponen a Catalunya provinents dels fons europeus.

Publicitat

Segons ERC, els eixos de la reactivació passen per un nou model productiu amb alt valor afegit; reforçar els serveis públics per construir un estat del benestar modern; reconciliar el treball amb la vida; recosir el territori i avançar cap a un país equilibrat i connectat a la xarxa; apostar per l’energia renovable; recuperar la cultura com a impuls d’una ciutadania lliure i, clarament, construir una via cap a la independència.

Pel que fa a “l’emergència educativa excepcional”, els màxims dirigents d’ERC garanteixen que es destinaran “tots els recursos disponibles” per tal de millorar constantment el sistema educatiu públic del país.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca