ERC sobre reprendre la taula de diàleg al juliol: “No vindrà d’un o dos dies”

Insta l'independentisme a anar "preparats" i en consens a la represa del diàleg amb el Govern espanyol

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha insistit aquest dilluns en la necessitat de reprendre la taula de diàleg entre governs sobre el conflicte català durant el mes de juliol, però ha dit que no l’amoïna el dia concret: “No vindrà d’un o dos dies”.

Ho ha dit en roda de premsa, malgrat que fa dues setmanes en les Trobades Digitals d’Europa Press el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va fixar el 15 de juliol com la data límit per reprendre la taula de diàleg.

Davant la possibilitat de superar aquesta data sense que s’hagi reunit la taula, Vilalta ha afirmat que “el més important no és tant el dia exacte”, sinó que se celebri com més aviat possible per poder avançar en el diàleg.

La portaveu s’ha mostrat convençuda que la taula es reprendrà al juliol perquè, segons ella, aquest és el compromís del Govern: “Estem convençuts que es farà, cal que es faci i hi volem arribar tan preparats com sigui possible”.

Considera que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha d’acordar la data amb el Govern central i espera que aquests propers dies, “ara que està acabant el juny, s’aclareixi una mica el calendari”.

“N’esperàvem més de Podemos”

Quan li han preguntat per les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, que ha apostat per reunir la taula després de les eleccions catalanes, Vilalta ha dit que n’esperen més dels dirigents d’Unides Podem: “N’esperàvem més de Podem, que estiguessin compromesos a celebrar la segona reunió de la taula de negociació com més aviat possible”.

No obstant això, ha relativitzat aquestes declaracions, perquè creu que la taula se celebrarà al juliol de totes maneres “tot i que hi hagi un ministre” que ho qüestioni.

Consens independentista

Així mateix, la dirigent d’ERC ha instat l’independentisme a assistir a la represa de la taula de diàleg “com més preparats possibles i en consens”.

Per ella, cal que la part catalana arribi a la propera reunió amb la màxima preparació possible per aconseguir que la negociació serveixi per trobar una solució al conflicte: “Aquí és on hem de posar tots els esforços”.

“La foto ja la tenim del primer dia, ara convé que la taula de negociació comenci a avançar i camini amb ambició per poder obtenir resultats més aviat que tard”.

Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi plantejat la necessitat de convocar una trobada de partits i entitats independentistes per abordar la represa de la taula de diàleg, Vilalta ha apuntat que sempre és positiu reunir-se per buscar consensos estratègics, però que no només ha de ser sobre la negociació amb el Govern central, sinó també sobre com s’afronta el calendari electoral a Catalunya i sobre les votacions al Congrés i el Parlament.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca