Catalunya, una de les sis regions escollides per la UE per difondre la política de cohesió europea

El programa compta amb una dotació de 835,6 milions d'euros d'ajuda del FEDER

Catalunya ha estat escollida entre les sis regions europees que participaran en una campanya per “difondre els beneficis de la política de cohesió de la UE”, ha explicat en un comunicat els organitzadors del projecte ‘Together for Cohesion: let’s rEUnite!’.

D’aquesta manera, en la comunitat catalana es desenvoluparan cinc projectes cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Operatiu 2014-2020.

El programa compta amb una dotació de 835,6 milions d’euros d’ajuda del FEDER provinent de la UE, per cofinançar projectes que contribueixin a millorar el creixement i l’ocupació a Catalunya.

Entre els projectes que es duran a terme en la comunitat destaca l’interregional RaiSE, la iniciativa Vanguard, la transformació digital quant a l’atenció al pacient de l’Hospital Vall d’Hebron, la revitalització del patrimoni cultural i natural de Pallars Jussá, o el servei UXLab.

“La política de cohesió té un impacte molt positiu i significatiu en la vida dels europeus. No obstant això, la majoria dels ciutadans desconeixen per complet els aspectes més beneficiosos d’aquesta política”, exposen des de l’organització.

L’objectiu de ‘Together for Cohesion: let’s rEUnite!’ és conscienciar a la població sobre la política de cohesió i els seus beneficis, i està coordinat per l’Assemblea de Regions Europees (AER) en cooperació amb mc Group i recolzat per la Comissió Europea, i implica a les regions europees de Trento (Itàlia), Csongrad (Hongria), Timis (Romania), Alba (Romania), Catalunya i Varazdin (Croàcia).

La nova campanya europea s’estendrà fins al primer trimestre de 2020 i cerca promoure l’impacte positiu dels programes de cohesió a les regions europees i l’existència de fons específics per a la política de cohesió.

A més, pretén fomentar la participació de totes les parts interessades al debat públic en matèria de política de cohesió: involucrar els ciutadans, les parts interessades i els socis en el diàleg comú sobre el que ofereix la política de cohesió, especialment a nivell local i regional.

La campanya, recolzada per la Direcció general de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea oferirà a més als beneficiaris, actuals i potencials, de la política de cohesió i altres parts interessades rellevants l’oportunitat de formar-se matèria de comunicació a través dels tallers de capacitació que s’organitzaran a cada regió i en els quals s’explicaran nocions bàsiques perquè cada participant pugui elaborar els seus propis materials de premsa.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca