La UE destinarà 4.900 milions d’euros més als països més vulnerables contra el coronavirus

Espanya contribuirà amb 10 milions per garantir l'alimentació a les zones més afectades

Publicitat

La Unió Europea destinarà 4.900 milions d’euros (MEUR) més als països més vulnerables contra el coronavirus. Així ho ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en l’obertura del concert de tancament de la campanya ‘Global Goal: Unite for our Future’, celebrat aquest dissabte. Von der Leyen ha assenyalat que la pandèmia només acabarà quan hagi finalitzat a tot arreu i ha assegurat que no hi haurà normalitat a cap país mentre els altres encara estiguin lluitant contra el coronavirus. “Tot això és possible gràcies a l’estreta col·laboració entre la Comissió Europea i el Banc Europeu d’Inversions, ha remarcat, en relació a la nova inversió.

Abans del concert, que té per objectiu recaptar fons per a vacunes, també s’ha celebrat una cimera mundial de líders. Entre els participants hi ha hagut el president espanyol, Pedro Sánchez, que ha anunciat que Espanya contribuirà amb 10 milions per garantir l’alimentació a les zones més afectades per la covid-19.

“Hem demostrat el nostre compromís financerament i avui novament vull fer una crida a tothom perquè s’uneixi a la campanya. Hem de mobilitzar-nos perquè la crisi sanitària no provoqui una crisi de drets humans”, ha apuntat durant la seva intervenció.

6.150 milions recaptats

Publicitat

Aquest dissabte ha culminat la campanya per recaptar diners per fer vacunes engegada el 28 de maig, amb el suport de la Comissió Europea i l’organització internacional ‘Global Citizen’. L’objectiu de l’esdeveniment és recaptar finançament per desenvolupar i desplegar vacunes, assajos i tractaments contra el coronavirus. Segons la Comissió, si tothom pot accedir a vacunes es podrà superar la pandèmia, evitar-ne una altra i reconstruir les comunitats afectades “de manera justa i equitativa”.

Prop de les sis de la tarda la presidenta de la Comissió Europea ha anunciat que l’esdeveniment ja ha recaptat 6.150 milions d’euros.

El concert, presentat per l’actor Dwayne Johnson, ha comptat amb la participació de Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber i Quavo, J. Balvin, Chloe x Halle, Yemi Aade i Christine and the Queens.

“Un honor poder actuar al concert de Global Goal Unite’. Us convido a sumar-vos-hi i a fe runa crida als nostres líders per garantir un tractament contra el coronavirus sigui a l’abast de tothom”, ha escrit l’artista Shakira al seu compte de Twitter.

Les actuacions s’han pogut seguir tant per diverses televisions internacionals com en línia a través de plataformes com Youtube o Twitter, així com a la web de Global Goal Unite.

Entre els assistents destaquen Chris Rock, Hugh Jacjman, Kerry Washington, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckhan, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Jen Jeong, Nikolaj Coster-Waldau i Olivia Colman.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca