Els pesos pesants de JxCat fan un pas endavant: “Ha arribat l’hora de la concreció”

Amb 161 adherits inicials demana crear una nova organització política

Càrrecs electes i votants de JxCat han llançat aquest dissabte un manifest que urgeix a impulsar “sense més demora l’ordenació” de l’espai polític de la formació, en un text que han difós a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #Junts.

“Ha arribat l’hora de la concreció. Per això instem els nostres referents a donar aquest pas i a fer-ho incorporant la pluralitat de tradicions i cultures polítiques que hi ha darrere els centenars de milers de persones que han dipositat la seva confiança en aquest projecte”, resa el document recollit per Europa Press.

El manifest té 161 adherits inicials, entre els quals hi ha alcaldes, regidors, alts càrrecs de la Generalitat, diputats del Parlament i del Congrés, senadors i professionals.

Enfront de la “prudència que ha guiat fins a data d’avui els esforços per l’ordenació d’aquest espai polític per garantir el seu èxit”, demanen sumar esforços en una força política al servei de la ciutadania i que el seu objectiu sigui la independència de Catalunya.

“Confiança en les urnes”

Els signants aspiren a que les institucions catalanes estiguin governades per “homes i dones compromesos en l’assoliment de la independència de Catalunya, i de manera particular que el Parlament i el Govern de Catalunya segueixin sent un actiu, al costat de la societat, per culminar que processo que l’1 d’octubre es va expressar tan dignament en les urnes”.

“Sabem que només serà possible si el projecte que avui representa JxCat obté la confiança majoritària a les urnes”, fet pel qual demanen prèviament ordenar l’espai a través d’una nova organització política, segons el text.

Defensen que aquesta organització sigui “una força política de suma i no d’exclusions, arrelada amb el batec i la manera de ser i de fer d’aquest país que s’ha guanyat el dret a ser lliure”.

I aposten perquè sigui, a més, “una força política útil per aflorar i donar sortida a les grans potencialitats que Catalunya té”, per ser més eficaces i religar millor l’actual presència de JxCat en les institucions.

“Tenim el convenciment que nostra veu avui representa el pensament i desig de la majoria de persones que s’han sentit representades en un moment o un altre des de 2017 pel lideratge del president Puigdemont. Som-hi! Ha arribat el moment!”, conclou el text.

Primeres adhesions

Entre els adherits inicialment figuren el vicepresident del Parlament Josep Costa; el secretari de la Mesa Eusebi Campdepadròs; el portaveu de JxCat en el Parlament, Eduard Pujol; l’alcaldessa de Girona i diputada, Marta Madrenas, i la líder de JxCat a Barcelona i diputada, Elsa Artadi.

També han signat els senadors de JxCat Assumpció Castellví, Jami Matamala i Josep Maria Cervera –també president de l’AMI i alcalde de Port de la Selva (Girona)–, a més del diputat de JxCat al Congrés Jaume Alonso Cuevillas.

De l’àmbit local, s’hi han adherit els alcaldes de Castellví de Rosanes (Barcelona), Vic (Barcelona), Ger (Girona), La Pobla de Massaluca (Tarragona), Gandesa (Tarragona), Valls (Tarragona), Borrassà (Girona), Olot (Girona) i Riudoms (Tarragona).

I en qualitat d’afins a la formació han signat el director de teatre Joan Lluís Bozzo i la cuinera Ada Parellada, entre d’altres.

El manifest és lliure i obert: “Per adherir-se, es pot fer a les xarxes socials amb l’etiqueta #Junts”, com ho han fet la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i els també consellers Miquel Buch, Jordi Puigneró i Damià Calvet.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Colau elogia les polítiques d’emergència del Gobierno

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dijous les polítiques d'emergència i socials que ha impulsat el Govern central davant la crisi de...

La pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona durant el confinament

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) demostra que la pol·lució es va reduir un 50% a Barcelona i un 62% a...

JxCat demana al Govern l'”equiparació laboral i salarial” del sector social i sanitari

JxCat ha presentat una proposta de resolució al Parlament per instar el Govern a treballar "per una equiparació laboral i salarial" del sector social...

L’OMS alerta de l’acceleració de la pandèmia al món mentre la situació millora a Europa

Europa vigila amb cautela l'aparició de rebrots aquestes darreres setmanes en què la majoria de governs han relaxat les restriccions per la covid-19. Catalunya,...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca