Primer missatge positiu del BCE

Lagarde assegura que "probablement hem passat ja el punt més baix" de la crisi de la covid-19

Publicitat

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha assegurat que “probablement hem passat ja el punt més baix” de la crisi de la covid-19, tot i que ha recordat que és possible una segona onada de la pandèmia. La presidenta del BCE preveu que la recuperació sigui “incompleta” però “transformadora”. “Espero que el canvi sobre com valorem les coses ens faci parar més atenció a les dones, el clima i els més pobres”, ha defensat Lagarde. D’altra banda, Lagarde ha defensat que el fons europeu de recuperació sigui “en gran part subvencions” i parcialment crèdits. Per a ella serà “vital” la negociació entre els líders europeus sobre en què es gastaran els diners del pla de recuperació.

“Per fi la política monetària i la fiscal van de la mà. Això no va passar durant la crisi financera”, ha celebrat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes