Colau demana fer un front comú per frenar la “temptació recentralitzadora”

L'oposició considera que Barcelona està "poc preparada" per afrontar els reptes després de la pandèmia

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat als grups de l’oposició que treballin junts per defensar l’autonomia local i la qüestió estratègica de les ciutats com un motor de la recuperació econòmica: “És evident que enmig de la crisi hi ha una temptació recentralitzadora de totes les administracions supramunicipals”.

Publicitat

“Necessitem més que mai defensar la flexibilitat financera i les competències municipals per fer front a la crisi”, ha defensat durant el ple d’aquest divendres, el primer després de l’estat d’alarma.

Colau ha destacat que l’Ajuntament ha gestionat la crisi sanitària i, alhora, ha encarat els grans reptes de la ciutat com l’habitatge, la rehabilitació i la transformació de l’espai públic, entre d’altres, i ha assegurat: “Tenim clar que ara hem de ser més ambiciosos i més valents que mai i ho hem de fer de la mà de la ciutadania”.

Ha assenyalat que el consistori no vol tornar a la normalitat d’abans de la crisi, “amb milers de desnonaments, precarietat econòmica, desigualtat o contaminació”, per la qual cosa ha apostat per ser una peça clau en la sortida de la crisi i potenciar el consens, la corresponsabilitat, el diàleg i la suma.

“Barcelona està poc preparada”

El president d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha alertat que la ciutat patia un escenari de “desigualtat profunda” abans de la pandèmia, per la qual cosa creu que ara està poc preparada per abordar els reptes del futur, i ha apostat per potenciar la indústria, la cultura i educació davant un model de ciutat basat en el turisme, segons ell.

La regidora de JxCat Neus Munté ha reclamat al Govern municipal que faci servir “el poder que tenen a Madrid” per posar-lo al servei de Barcelona i el municipalisme i poder aprofitar la flexibilitat i els màxims romanents.

De la seva banda, la presidenta de Cs, Luz Guilarte, ha retret al Govern municipal que no hagi atès, segons ella, els plans de xoc que han presentat per millorar la situació de la ciutat i ha lamentat que “hagin aconseguit tenir una Barcelona sense il·lusió”.

El líder del PP al consistori, Josep Bou, ha considerat que el més important que ha de fer ara l’Ajuntament és generar llocs de treball i evitar que es perdin, mentre que el de BCN Canvi, Manuel Valls, creu que la ciutat hauria d’haver estat més ben preparada perquè la crisi “va sorprendre en un moment molt baix”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca