Jordi Sànchez aposta per trencar amb el PDeCat

La reordenació passa per una "nova organització política": "No serà la refundació de res"

Publicitat

El president de la Crida, Jordi Sànchez, ha defensat que reordenació de l’espai de JxCat sigui una suma de persones i no de partits. “No serà la refundació de res” ha afegit per després avisar el PDeCAT que cal una “nova organització política”. En una entrevista presencial a Rac 1, Sànchez ha criticat que la taula del diàleg sigui només una fotografia i ha considerat que seria un “fracàs estrepitós” que només servís per resoldre la situació dels polítics presos ja que, segons ha defensat, ha de resoldre el conflicte polític. Sànchez ha situat les pròximes eleccions al Parlament “com a molt tard al gener” i ha assenyalat que el Tribunal Suprem “ha marcat la pauta” amb la probable inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.
Sànchez ha explicat que està de permís de 48 hores per passa la revetlla a casa, ja que un cop s’ha superat un quart de la pena es poden demanar permisos per sortir de la presó. El president de la Crida ha defensat que l’espai de JxCat s’ha de reordenar tenint en compte que hi ha un “lideratge indiscutible” que és el de Carles Puigdemont i que s’ha de crear una “nova organització política amb capacitat d’incorporar el millor de totes les tradicions”. Es tracta, segons ha assenyalat el president de la Crida, de “començar de nou amb un nou instrument”. I ha assegurat que Puigdemont està alineat amb aquesta aposta.

No ha volgut entrar a valorar el nom del nou partit assegurant que no és el que més li preocupa i ha afegit que serà una estructura on “no hi haurà vetos ni quotes” i que la voluntat és que s’esculli a través de primàries tant la direcció de la formació com els candidats a les eleccions.

Preguntat per quin paper tindrà en aquesta nova organització, Sànchez ha respost que està inhabilitat durant 9 anys per exercir un càrrec públic però que sí que pot formar part d’un organisme no públic sense retribució econòmica. Així doncs, ha afirmat que sobre el paper podria ser president del nou partit tot i afegir que “a la pràctica no cal especular gaire”.

Pel que fa a la taula de diàleg, ha lamentat que “s’hagi començat la casa per la foto” perquè no hi ha ni mètode, ni agenda ni treball discret per poder garantir cap a on transita el diàleg. Així doncs, segons el president de la Crida, no és res més que una fotografia. A més, ha defensat que aquest espai no ha de servir per solucionar la situació dels polítics presos sinó per resoldre el conflicte polític.

Publicitat

En aquest context, ha criticat que ERC pactés una taula de diàleg a canvi de la investidura de Pedro Sànchez en considerar que es tracta d’una negociació que s’hauria de fer des de les institucions i no “de partit a partit”.

Per a Sànchez, queda “molt camí per recórrer” per avançar en una coincidència estratègica de l’independentisme i ha repartit culpes. “Siguem responsables i adults, sabem que hi ha molt de tacticisme”, ha conclòs.

El govern de Rajoy no volia que els polítics entressin a la presó

Sànchez ha dit que té algun element que li permet dir que ni tant sols el govern de Mariano Rajoy volia que els líders independentistes entressin a la presó a la tardor del 2017. I ha atribuït a la Corona, la Fiscalia i el Tribunal Suprem una “estratègia político-judicial” al marge del govern del PP. De fet, segons Sànchez, la fiscalia va actuar fins i tot en contra la voluntat del govern de Rajoy.

I preguntat per qui controla la fiscalia, ha respost que hi ha un “deep state” que són els que “interpreten la voluntat general més enllà de la Constitució i els drets humans”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca