Calvo li demana a ERC que no veti Cs

La vicepresidenta insisteix que el seu executiu segueix considerant els republicans com a socis

Publicitat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha atribuït aquest dimarts el fet que ERC digui que està al ‘no’ al decret de la ‘nova normalitat’ al clima preelectoral que s’ha instal·lat a Catalunya, però ha insistit que el seu executiu considera com a “socis” totes les formacions progressistes del Congrés i ha demanat als republicans que no creuin vetos amb Cs. “No és el moment de la confrontació, sinó que ERC entengui que Catalunya té un problema amb la pandèmia” ha dit alhora que ha celebrat que CS hagi decidit “que els seus 10 escons han de ser útils”.

En una entrevista a A3, Calvo ha advertit que “en un moment tan complicat des del punt de vista sanitari, social i econòmic” li “inquieta” que els partits “es dediquin a creuar-se vetos entre ells i no entenguin que no estem en una situació normal, que cal baixar les pretensions de màxims i cedir per tirar això endavant”.

“No m’inquieta que ERC i Cs discrepin, sinó que no s’adonin de la situació. Crec que el que resulta molt difícil d’assimilar és que no entenguin que hi pot haver una part de l’altre que es pot assumir”, ha sentenciat.

En aquets marc ha advertit que el seu govern pot entendre que hi hagi decisions “en clau electoral”, però “nosaltres quan hem de convalidar un decret el parlem amb tothom”.

Publicitat

“Tots estan convocats a ajudar al govern. És l’hora de mirar que tenim en comú” perquè “tot això ha de formar part de la nova normalitat almenys un temps”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes