S’intentarà mantenir les escoles obertes en cas de rebrot a l’octubre

La ministra d'Educació remarca que de cara al curs vinent la presencialitat serà un "principi fonamental"

Publicitat

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha afirmat que s’intentarà mantenir les escoles obertes en cas de rebrot a l’octubre. En una entrevista a ‘Rac 1’ aquest dilluns al matí, Celaá ha explicat que establiran un ordenament intern als centres educatius que permeti separar grups perquè si hi hagués un rebrot es pugui “perimetrar el grup i no necessitar tancar l’escola”. “Estem molt millor informats en relació amb la capacitat de detectar rebrots”, ha dit. Celaá ha assegurat que el curs que ve estarà “ben planificat” i la presencialitat serà un “principi fonamental”. “Tenim la ferma determinació d’avançar amb les escoles obertes”, ha explicat Celaá, que ha dit que la presencialitat és la “millor compensadora” de les desigualtats.

La titular d’Educació ha esperat que “la ciència pugui proporcionar una vacuna o un remei abans de final de curs” i, en aquest cas, es podria “readaptar” les escoles i tornar a tenir un “curs ordinari”. “A veure si al Nadal podem treballar amb normalitat”, ha dit Celaá, que ha esperat que les mesures excepcionals durin només “mesos”.

Celaá s’ha mostrat partidària que els nens puguin fer esport a l’escola, prioritzant l’aire lliure, i amb seguretat. “L’aire lliure és el que necessiten els nens i nenes”, ha dit preguntada pels casals d’estiu. “Sabem que a l’aire lliure el virus és més inofensiu”, ha apuntat.

De cara al setembre, la ministra d’Educació ha dit que es tindrà una “observança permanent” de les instruccions sanitàries, com la distància d’1,5 metres entre persones i amb l’optimització dels espais físics així com horaris d’entrada i sortida diferenciats entre grups escolars.

Publicitat

En relació amb la reforma de la llei educativa, Celaá ha confiat a tenir la LOMLOE aprovada abans de finals d’any i tenir parts del projecte vigents abans.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes