S’intentarà mantenir les escoles obertes en cas de rebrot a l’octubre

La ministra d'Educació remarca que de cara al curs vinent la presencialitat serà un "principi fonamental"

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha afirmat que s’intentarà mantenir les escoles obertes en cas de rebrot a l’octubre. En una entrevista a ‘Rac 1’ aquest dilluns al matí, Celaá ha explicat que establiran un ordenament intern als centres educatius que permeti separar grups perquè si hi hagués un rebrot es pugui “perimetrar el grup i no necessitar tancar l’escola”. “Estem molt millor informats en relació amb la capacitat de detectar rebrots”, ha dit. Celaá ha assegurat que el curs que ve estarà “ben planificat” i la presencialitat serà un “principi fonamental”. “Tenim la ferma determinació d’avançar amb les escoles obertes”, ha explicat Celaá, que ha dit que la presencialitat és la “millor compensadora” de les desigualtats.

Publicitat

La titular d’Educació ha esperat que “la ciència pugui proporcionar una vacuna o un remei abans de final de curs” i, en aquest cas, es podria “readaptar” les escoles i tornar a tenir un “curs ordinari”. “A veure si al Nadal podem treballar amb normalitat”, ha dit Celaá, que ha esperat que les mesures excepcionals durin només “mesos”.

Celaá s’ha mostrat partidària que els nens puguin fer esport a l’escola, prioritzant l’aire lliure, i amb seguretat. “L’aire lliure és el que necessiten els nens i nenes”, ha dit preguntada pels casals d’estiu. “Sabem que a l’aire lliure el virus és més inofensiu”, ha apuntat.

De cara al setembre, la ministra d’Educació ha dit que es tindrà una “observança permanent” de les instruccions sanitàries, com la distància d’1,5 metres entre persones i amb l’optimització dels espais físics així com horaris d’entrada i sortida diferenciats entre grups escolars.

En relació amb la reforma de la llei educativa, Celaá ha confiat a tenir la LOMLOE aprovada abans de finals d’any i tenir parts del projecte vigents abans.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca