Batlle està “disposat” a liderar una confluència enfront de l’independentisme

"Plantejo un acord negociat amb l'Estat que pot ser refrendat pel poble de Catalunya"

Publicitat

El dirigent d’Units per Avançar i tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, està disposat a liderar una confluència a Catalunya enfront de l’independentisme, sumant sigles “per ser decisius i trencar l’empat infinit que ja dura vuit anys”.

En una entrevista de ‘La Vanguardia’ recollida per Europa Press, ha dit que, a més del seu partit, està a punt de crear-se el PNC “i, a banda i banda, hi ha forces polítiques i moviments que haurien de formar part” d’aquesta confluència.

En preguntar-se-li per Lliures i la Lliga, ha contestat que voldria integrar sigles i sensibilitats: “Hem de dialogar i posar les mínimes línies vermelles possibles”.

“Alternativa al centre catalanista”

Publicitat

Sobre el fet que Units ja estigui al costat del PSC en el Parlament i l’Ajuntament de Barcelona, ha dit que Units planteja una alternativa de centre catalanista: “Defensem una cosa nova. No estem ni per una remasterització de CiU ni per crear la sociovergència”.

Defensa “un acord negociat amb l’Estat que, donat el cas, pot ser refrendat pel poble de Catalunya”, però ha titllat de disbarat començar amb la pregunta ‘independència sí o no’, perquè considera demostrat que no porta enlloc.

Així, està disposat a donar el salt de l’Ajuntament al Parlament, però només si hi veu possibilitats: “El tema està verd, però estic disposat a exercir aquest lideratge. Però amb garanties d’èxit”.

El seu objectiu és impedir que l’independentisme governi: “Podem integrar independentistes, però no és un projecte per fer la independència”.

Per això, ha fet una crida a treballar en les properes setmanes: “Tenim contacte amb el grup de Poblet i ja hem fet trobades amb sectors econòmics i socials”.

En plantejar-se-li si sumaria en un bloc que pot anar del PSC als comuns, Cs o el PP, ha dit que amb el PSC hi ha un enteniment molt plausible, però es podria “obrir el ventall a formacions a banda i banda de l’espectre polític”.

I enfront de l’oferta política d’ERC, Batlle ofereix fiabilitat –diu–, mentre que “la capacitat històrica d’Esquerra Republicana per equivocar-se és infinita”, i és molt escèptic sobre la taula de diàleg.

Quant als presos de l’1-O, ha afirmat que “hi ha instruments legals perquè estiguin al carrer al més aviat possible” i que és urgent acabar la judicialització del conflicte.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca