Vergés discrepa de la mesura de tancar les escoles

"Sabent el que sabem ara, tancar les escoles no hauria estat la primera mesura"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès aquest dissabte que, amb la informació que hi ha ara sobre la covid-19, tancar les escoles “no hauria estat la primera mesura” a prendre com es va fer al març. En una entrevista a RAC1, la consellera ha explicat que, en cas que hi hagi un rebrot, aquesta mesura “no seria en cap cas la primera”. Vergés ha explicat que, amb la informació que tenien al març, la decisió de tancar centres era “una mesura epidemiològicament molt lògica per part dels experts”, però ha afegit que els nens “no són especialment vulnerables al virus” i que les escoles són “espais molt segurs” per als infants. Vergés, però, ha remarcat que els metres sí que han de prendre mesures entre ells.

Publicitat

Sobre la decisió presa al març, Vergés ha dit que en aquell moment era “lògica” perquè habitualment en virus respiratori “si protegeixes la transmissió en nens, acabes per aturar la transmissió”. Però considera que amb la informació que tenen ara “s’ha d’actuar diferent”.

Per això, Vergés creu que en cas d’un rebrot, tancar les escoles “no seria la primera opció”, tot i que això no vol dir que, si en un lloc determinat hi ha brot i es demana a la població que es quedi a casa, no es tanquin els centres en aquella zona.

La consellera ha remarcat que els mestres han de prendre mesures “quan facin reunions entre ells” o bé quan es trobin fora de les escoles, per evitar que hi hagi la impossibilitat de fer classes perquè alguns d’ells s’hagi contagiat.

Vergés ha dit esperar que al setembre hi hagi “màxima normalitat” a les escoles, amb la “màxima presencialitat”, perquè els nens “no són un grup de risc” i als centres són un “ambient segur” per a ells.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

L’ANC adverteix de l’augment de discursos i delictes d’odi contra “la minoria catalana”

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit aquest divendres de l'augment dels discursos d'odi i de l'ús de delictes d'odi "contra la minoria...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca