El Parlament aprova una moció per garantir les beques menjador durant l’estiu

El ple ha aprovat per unanimitat garantir les beques

Publicitat

El Parlament ha aprovat aquest una moció del PSC-Units que crida a fer front a l’emergència educativa derivada del coronavirus amb mesures dirigides a la reobertura dels centres i de cara a la planificació del proper curs escolar, així com l’eliminació de la bretxa digital, garantir les beques menjador durant l’estiu i atendre a les necessitats educatives especials dels alumnes que ho requereixin.

El ple ha aprovat per unanimitat garantir les beques menjador fos del període lectiu, així com impulsar un pla d’acció contra la bretxa digital per garantir la disponibilitat d’equipament informàtic i la connectivitat als estudiants, i reforçar la capacitació digital d’alumnes, docents i centres.

La moció fa una crida al Govern a “exercir un lideratge educatiu que situï el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats” al centre de qualsevol pla de minimització de l’impacte social del Covid-19, i que impulsi un model de gobernança educativa corresponsable amb els ens locals i centres educatius, alguna cosa que han recolzat tots els grups excepte la CUP i el PP, que s’han abstingut.

En aquest sentit, la diputada del PSC-Units Ester Niubó ha apuntat a la necessitat que la Conselleria d’Educació de la Generalitat planifiqui mesures concretes, ja que “s’ha traslladat massa responsabilitat als centres educatius sense instruccions clares”.

Publicitat

I ha cridat el Govern a concretar què recursos propis aportarà per fer front a l’emergència educativa, després dels “2.000 milions d’euros anunciats pel Govern per a les comunitats autònomes per fer front a la despesa educativa”.

Ha celebrat també haver pogut arribar amb ERC i els comuns a un acord per garantir fórmules durant els mesos d’estiu amb l’objectiu de “garantir la suficiència alimentària als alumnes més vulnerables en el període no lectiu”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes