Capella demana l’amnistia per als presos sobiranistes

"La resta són petits pedaços"

Publicitat

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha reclamat l’amnistia per als presos independentistes i ha assegurat que “la resta són petits pedaços”, en referència a una possible reforma del delicte de sedició.

“Poden buscar solucions intermèdies, però si volem una solució real és l’amnistia. Ho soluciona tot”, ha assegurat en una entrevista aquest divendres a Ràdio 4 en la qual ha afegit que hi ha un patiment col·lectiu de la societat per la situació dels presos.

Sobre si aquests pedaços serien acceptables en la taula de diàleg, la consellera ha dit que no participa en les negociacions i que cal deixar que els negociadors facin la seva feina, que “requereix silenci i que cadascú faci el que li toca”.

Ha insistit que s’ha de pensar si es vol “una solució definitiva o un pedaç”, després de defensar que s’ha de buscar una solució política per a l’encaix de Catalunya i que la situació dels presos independentistes s’ha de solucionar.

Publicitat

Sobre la negativa al fet que l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez pugui sortir de la presó a treballar a la Crida en exercici de l’article 100.2, Capella ha apuntat que no li correspon a ella fer aquesta valoració, sinó a “la Junta de Tractament, a una treballadora social, a un jurista o a les persones que elaboren els informes”.

“Ni les conviccions personals de la consellera, ni les del president Torra, ni les de cap conseller, ni les dels funcionaris poden canviar una sentència”, ha sostingut la consellera de Justícia, que ha afegit que la solució no passa per desobeir una sentència que considera injusta, sinó per una solució política.

Ha subratllat que sent empatia per cadascun dels presos independentistes, perquè considera que “els han condemnat per uns delictes que són inexistents i són a la presó per posar urnes”, i ha demanat que ningú no s’equivoqui d’adversari.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca