Capella demana l’amnistia per als presos sobiranistes

"La resta són petits pedaços"

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha reclamat l’amnistia per als presos independentistes i ha assegurat que “la resta són petits pedaços”, en referència a una possible reforma del delicte de sedició.

Publicitat

“Poden buscar solucions intermèdies, però si volem una solució real és l’amnistia. Ho soluciona tot”, ha assegurat en una entrevista aquest divendres a Ràdio 4 en la qual ha afegit que hi ha un patiment col·lectiu de la societat per la situació dels presos.

Sobre si aquests pedaços serien acceptables en la taula de diàleg, la consellera ha dit que no participa en les negociacions i que cal deixar que els negociadors facin la seva feina, que “requereix silenci i que cadascú faci el que li toca”.

Ha insistit que s’ha de pensar si es vol “una solució definitiva o un pedaç”, després de defensar que s’ha de buscar una solució política per a l’encaix de Catalunya i que la situació dels presos independentistes s’ha de solucionar.

Sobre la negativa al fet que l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez pugui sortir de la presó a treballar a la Crida en exercici de l’article 100.2, Capella ha apuntat que no li correspon a ella fer aquesta valoració, sinó a “la Junta de Tractament, a una treballadora social, a un jurista o a les persones que elaboren els informes”.

“Ni les conviccions personals de la consellera, ni les del president Torra, ni les de cap conseller, ni les dels funcionaris poden canviar una sentència”, ha sostingut la consellera de Justícia, que ha afegit que la solució no passa per desobeir una sentència que considera injusta, sinó per una solució política.

Ha subratllat que sent empatia per cadascun dels presos independentistes, perquè considera que “els han condemnat per uns delictes que són inexistents i són a la presó per posar urnes”, i ha demanat que ningú no s’equivoqui d’adversari.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca