Unidas Podemos descarta investigar González i els GAL perquè “tothom sap què va passar”

"No deixarem que res ens distregui d'engegar l'escut social i rellançar l'economia social, i molt més amb coses que són perfectament conegudes"

Publicitat

El portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dijous que “tothom sap què va passar” amb l’expresident del Govern espanyol Felipe González i els GAL i no ha volgut donar importància al document de la CIA que el relaciona amb aquella trama de terrorisme d’estat.

“No deixarem que res ens distregui d’engegar l’escut social i rellançar l’economia social, i molt més amb coses que són perfectament conegudes”, ha dit Echenique en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’.

En aquest sentit, Echenique s’ha mostrat sorprès que “certes forces polítiques plantegin” una comissió d’investigació sobre González i els GAL. “Els que ho plantegen no saben què va passar, quan hi ha un ministre i un secretari d’estat condemnats”, ha recordat.

El portaveu s’ha expressat així després que s’hagin conegut els documents desclassificats de l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) que relacionen l’expresident amb la ‘guerra bruta’ contra ETA, i que ha provocat que JxCat, el PNB, ERC i Bildu hagin demanat suport a l’Eurocambra per denunciar el “silenci” d’Espanya.

Publicitat

En aquesta línia, el portaveu de la formació jeltzale, Aitor Esteban, es va mostrar dimarts favorable a crear a la cambra baixa una comissió d’investigació sobre els GAL i a citar-hi el mateix González. Això sí, totes dues iniciatives han de passar el filtre de la Mesa del Congrés.

“La nostra opinió sobre aquesta època fosca de la democràcia és molt ben coneguda”, ha insistit Echenique, que ha sostingut que l’informe de la CIA “no aporta res” de nou i que “està fet amb retalls de premsa de mitjans” espanyols.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes