eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Unidas Podemos descarta investigar González i els GAL perquè “tothom sap què va passar”

  "No deixarem que res ens distregui d'engegar l'escut social i rellançar l'economia social, i molt més amb coses que són perfectament conegudes"

  El portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dijous que “tothom sap què va passar” amb l’expresident del Govern espanyol Felipe González i els GAL i no ha volgut donar importància al document de la CIA que el relaciona amb aquella trama de terrorisme d’estat.

  “No deixarem que res ens distregui d’engegar l’escut social i rellançar l’economia social, i molt més amb coses que són perfectament conegudes”, ha dit Echenique en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’.

  Publicitat

  En aquest sentit, Echenique s’ha mostrat sorprès que “certes forces polítiques plantegin” una comissió d’investigació sobre González i els GAL. “Els que ho plantegen no saben què va passar, quan hi ha un ministre i un secretari d’estat condemnats”, ha recordat.

  El portaveu s’ha expressat així després que s’hagin conegut els documents desclassificats de l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) que relacionen l’expresident amb la ‘guerra bruta’ contra ETA, i que ha provocat que JxCat, el PNB, ERC i Bildu hagin demanat suport a l’Eurocambra per denunciar el “silenci” d’Espanya.

  En aquesta línia, el portaveu de la formació jeltzale, Aitor Esteban, es va mostrar dimarts favorable a crear a la cambra baixa una comissió d’investigació sobre els GAL i a citar-hi el mateix González. Això sí, totes dues iniciatives han de passar el filtre de la Mesa del Congrés.

  “La nostra opinió sobre aquesta època fosca de la democràcia és molt ben coneguda”, ha insistit Echenique, que ha sostingut que l’informe de la CIA “no aporta res” de nou i que “està fet amb retalls de premsa de mitjans” espanyols.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca