Unidas Podemos descarta investigar González i els GAL perquè “tothom sap què va passar”

"No deixarem que res ens distregui d'engegar l'escut social i rellançar l'economia social, i molt més amb coses que són perfectament conegudes"

El portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dijous que “tothom sap què va passar” amb l’expresident del Govern espanyol Felipe González i els GAL i no ha volgut donar importància al document de la CIA que el relaciona amb aquella trama de terrorisme d’estat.

Publicitat

“No deixarem que res ens distregui d’engegar l’escut social i rellançar l’economia social, i molt més amb coses que són perfectament conegudes”, ha dit Echenique en una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’.

En aquest sentit, Echenique s’ha mostrat sorprès que “certes forces polítiques plantegin” una comissió d’investigació sobre González i els GAL. “Els que ho plantegen no saben què va passar, quan hi ha un ministre i un secretari d’estat condemnats”, ha recordat.

El portaveu s’ha expressat així després que s’hagin conegut els documents desclassificats de l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) que relacionen l’expresident amb la ‘guerra bruta’ contra ETA, i que ha provocat que JxCat, el PNB, ERC i Bildu hagin demanat suport a l’Eurocambra per denunciar el “silenci” d’Espanya.

En aquesta línia, el portaveu de la formació jeltzale, Aitor Esteban, es va mostrar dimarts favorable a crear a la cambra baixa una comissió d’investigació sobre els GAL i a citar-hi el mateix González. Això sí, totes dues iniciatives han de passar el filtre de la Mesa del Congrés.

“La nostra opinió sobre aquesta època fosca de la democràcia és molt ben coneguda”, ha insistit Echenique, que ha sostingut que l’informe de la CIA “no aporta res” de nou i que “està fet amb retalls de premsa de mitjans” espanyols.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca