Les sentències escrites en català no arriben al 9%

Justícia reclama a l'Estat que la llengua catalana sigui un requisit obligatori per a jutges

Les sentències escrites en llengua catalana durant l’any 2019 van ser 20.750, la qual cosa suposa un 8,5% del total de sentències i un augment del 0,8% respecte al 2018, unes xifres que situen les sentències en català per sota del llindar del 9% per cinquè any consecutiu.

Publicitat

Així ho ha explicat la Conselleria de Justícia de la Generalitat aquest dimecres en un comunicat, en el qual ha destacat que el català “té un ús residual en els jutjats”, i ha reclamat que els jutges tinguin l’obligació de conèixer el català.

La demarcació de Girona contínua sent la que té un major percentatge de sentències escrites en català amb un 15,5%; seguida de Lleida amb un 11,6%; comarques de Barcelona, un 8,1%; Barcelona, Ciutat de la Justícia i L’Hospitalet, un 7,5%; Tarragona un 5,6%; i en últim lloc es troba Terres de l’Ebre, amb un 3,7%.

La Conselleria ha reclamat a l’Estat que la llengua catalana sigui un requisit obligatori per poder exercir a Catalunya: “El Ministeri de Justícia va incorporar el coneixement de les llengües estrangeres com a mèrit puntuable en les noves proves de selecció de funcionaris, però en canvi el català no és ni un requisit ni un mèrit”.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat que els jutges haurien de tenir l’obligació de conèixer el català perquè és “un dret dels ciutadans” que el servei públic de la justícia utilitzi la llengua oficial de Catalunya.

“Estem molt lluny del que hauria de ser la normalitat. És un incompliment de garantir els drets fonamentals de la ciutadania”, ha assegurat Capella, que ha dit que l’Estat incompleix les obligacions que el Consell d’Europa demana per donar compliment a la carta de llengües minoritàries.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca