Cs veu racisme en JxCat i ERC

"Quan un no vol reconèixer que és racista o que d'alguna manera dóna per bones segons quines actituds de l'extrema dreta, diu que la resta ho són"

Publicitat

El diputat de Cs en el Parlament David Mejía ha atribuït aquest dijous mostres de racisme a dirigents de JxCat i ERC, davant el que les diputades Saloua Laouaji (JxCat) i Najat Driouech (ERC) li han replicat que racisme és ser còmplice i donar per bones actituds de la “extrema dreta”.

S’han creuat aquestes crítiques en el ple del Parlament en debatre una moció d’ERC contra el racisme i discriminacions –que es votarà al final de ple–, davant la qual Cs havia presentat una esmena que no s’ha acceptat per condemnar “per racistes i supremacistes les expressions insultantes, ofensives i discriminatoris” del president del Govern, Quim Torra, en articles abans de ser president.

Mejía ha dit que “no deixa de ser curiós que sigui precisament ERC qui presenti la moció, perquè probablement no hi ha cap altre partit, a excepció de JxCat, que tingui un historial més tacat de manifestacions poc adequades”, i ha criticat també expressions de l’ex-vicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras.

La diputada de JxCat ha replicat que “racisme és ser còmplice de l’extrema dreta” i ha negat que Torra sigui racista, així com que el sigui la diputada del seu grup i alcaldessa de Vic (Barcelona), Anna Erra, a qui Mejía també ha criticat per haver demanat dirigir-se en català a qui no sembli parlar-ho pels seus trets.

Publicitat

Driouech ha afegit: “Quan un no vol reconèixer que és racista o que d’alguna manera dóna per bones segons quines actituds de l’extrema dreta, diu que la resta ho són”.

Així mateix, ha condemnat l’actuació dels Mossos d’Esquadra en la detenció d’un jove en 2019 i l’atac a Premià de Mar (Barcelona), així com que l’alcalde, Miquel Àngel Méndez (JxCat-PDeCAT), criminalitzés a les víctimes, segons ella.

La diputada del PP Esperanza García ha acusat ERC de tenir “un catàleg de valors mutables segons l’ocasió i segons a qui es dirigeix”, i ha advertit que no els sembla responsable acceptar un marc mental en el qual la policia tortura, les institucions maltracten i els jutges persegueixen, perquè considera que no és cert i que, si es produeixen anomalies, l’Estat de dret actua i protegeix.

PSC, COMUNS I CUP

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca