La població europea representarà menys del 4% de la població mundial el 2070

Un informe alerta que l'envelliment cada cop té un impacte més gran en el mercat de treball

Publicitat

La població europea representarà menys del 4% de la població mundial el 2070, segons càlculs de Brussel·les. En un informe sobre els canvis demogràfics a la Unió Europea publicat aquest dimecres la Comissió Europea assegura que sense immigració la població d’Europa ja s’hauria reduït en aquests últims anys. Per contra l’arribada de persones de fora de la UE permetrà mantenir un nivell de població estables fins al 2030, quan començarà a decaure. L’informe també alerta de l’impacte més gran de l’envelliment en el mercat de treball i dels reptes que suposa per a l’estat del benestar.

Per evitar una caiguda de la població activa del 18% el 2070, Brussel·les recomana augmentar l’ocupació entre les dones i els immigrants, així com facilitar l’allargament de la vida laboral.

La CE també reconeix el “repte” que suposarà l’envelliment de la població per als sistemes de salut d’Europa, en especial per a les residències i alerta que la pobresa entre la gent gran serà una “preocupació creixent” en el futur.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes